FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (20 Haziran 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (20 Haziran 2017)

  • 1
  • 6
Sıra TSK'nın mahrem imamlarında

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

MİT'in emniyetin mahrem imam arşivini deşifre etmesinin ardından polisteki temizlik büyük ölçüde tamamlanmıştı. Sıra FETÖ'nün en tehlikeli hücresi olan TSK'daki mahrem imamlara geldi. Bu konuda uzun süredir çalışma yürüten savcılık ve istihbarat birimleri çok kritik bilgilere ulaştı. Darbe davalarının sonuçlanmasının ardından bu hücreye geniş çaplı operasyon düzenlenecek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Aziz Hoca ve Yusufçuk...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Yeryüzündeki tüm kötülüklerin kaynağı olarak Batı’yı gören, Doğu’da yaşanan her şeyi Batı’nın kötücüllüğüne bağlayan bir kesim de var. Açıkçası, bu son periyotta dünyada yaşanan neredeyse çoğu savaş ve acıların temelinde Batılı ülkelerin sömürge hırsları var. Ama bu gerçeklik, Batı’yı kategorize etmenin gerekçesi olmadığı gibi, Doğu’nun üzerine düşeni yapmamaktaki özrü de olamaz. Hiçbir şey siyah ve beyaz değil. Yarın işlerin nasıl değişeceğini, kimin mazlum, kimin zalim olacağını öngöremiyoruz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Polis Akademisi’nin PKK raporu ve Mardin

Yaşar HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoglu@aksam.com.tr

Mardin’de bulunduğumuz iki gün boyunca terörden, kandan, gözyaşından yorgun düşmüş halkın yeniden toparlanışına, yeniden umuda tutunduğuna şahit olduk. Mardin tüm tarihi ve kültürel zenginliği ve sosyolojik çeşitliliğiyle tıpkı bölgenin tüm şehirleri, beldeleri gibi barışla, huzurla anılmayı bekliyor. Bu noktada halk elinden geleni yapmaya hazır görünüyor. Doğrudan onunla sahici ve samimi bağ kuracakları bekliyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
Gelenekli yenilik

H.Hümeyra ŞAHİN
humeyra.sahin@aksam.com.tr

TRT’de yayımlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, kamu algısında farklı yorumlara sebep oldu. Herkes kendi meşrebince bir tavır ortaya koydu. Bir kesim bu yarışmanın, insanları Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye, okumaya, onun kültürünü edinmeye teşvik ettiğini, Kur’an ilmine dair merak uyandırdığını, gençleri özendirdiğini, izlemekten büyük ‘keyif’ aldıklarını ve hatta devlet televizyonunda böyle bir yarışmanın yayınlanmasının ‘nereden nereye geldik’ gururu yaşattığını savunuyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
25 metrekarelik araç parkına 664.000 dolar!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Hong Kong’a gitmiş olanlar bilirler ki, çok sınırlı alanı olan, fabrikaların bile 30 katlı apartman olarak yapıldığı Hong Kong adasında, 664 bin dolara komple bir daire satın alınabilir. Peki 25 metre üstü boş ama beton kaplı arsa kaç paradır? 18 Haziran tarihli New York Times gazetesindeki bir habere göre 25 metrekarelik beton kaplı boş arsa 664 bin dolara satılmış. Hong Kong Üniversitesi'nde görevli gayrimenkul ticareti ve de inşaat uzmanı Profesörü Lennon Choy durumu kısaca özetlemiş: Bu tamamen çılgınca bir şey!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
SGK artık işitme cihazını da karşılıyor

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com.tr

SGK, yaptığı değişiklikle işitme cihazında geri ödemeyi kaldırdı. Bunun yerine işitme cihazı alacak hastalar tıpkı eczaneden ilaç alır gibi, işitme cihazını temin edebilecek. Böylece hastaların işitme cihazına erişimi kolaylaştı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN