FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (19 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (19 Nisan 2017)

  • 1
  • 4
Cahilsiniz siz, hem de zır cahil

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Hala “Yüksek Seçim Kurulu” diyorlar. Kanun maddesinden, hukuktan bahsediyorlar. Bir “mühürsüz oy” söylemi tutturmuş gidiyorlar. İçlerinde “sözde hukukçular” da var. Bağırıp, çağırıp, ortalığı ayağa kaldırmaya çalışıyorlar. Cahil bunlar, hem de alabildiğini cahil... Hukukçu değilim, ama hukuku en az bunlar kadar bilirim. Sanırım, hepsini toplayıp bir hukuk dersi vermenin zamanı geldi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 4
Nazım yaşasaydı ‘Soros’çu mu olurdu?

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Nazım Hikmet, yaşasaydı Türkiye’yi karıştırmaya, ayrıştırmaya, parçalamaya çalışan Batı emperyalizminin ve medyasının peşine takılmazdı. Nazım, Batı’ya karşı Kurtuluş Savaşı'yla destan yazan Anadolu’nun ve bugün ona liderlik yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında dururdu, bu sefillerin değil.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 4
16 Nisan sonrası Avrupa’yla ilişkiler

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Beklentileri düşük tutarak, makul Avrupalılarla yeni bir düzlemde temaslar artırılmalı. Bunun sonunda AB üyeliği olmaz belki ya da bu temaslar mezkûr çevrelerin operasyonlarını durdurmaz; fakat zannettiğimizden daha fazla iç içe olduğumuz bu coğrafyayla ilişkimizi Türkiye düşmanlarının parantezinden çıkarmış oluruz. İslam dünyasıyla derinleşen, makul Avrupa’yla normalleşen ilişkiler, küresel bunalımın devam ettiği şu günlerde dış politikamızın hareket alanını genişletecektir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 4
Bu pazar Fransa’da seçim!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Le Pen ve Melenchon Putin’e sempatiyle bakanlardan sayılabilir. Kremlin'in yani Putin’in, Sputnik ve RT adlı Paris’teki kurumları ile Fransız seçimlerine müdahale de ettiği konuşuluyor. Gaullist Fillon da 2007-2012 arasında, Fillon ile Putin de yakın arkadaş olmuşlar ve hatta Putin parasal destek de sağladı dedikodusu da ortalıkta. Bakalım ne olacak!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN