FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (18 Temmuz 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (18 Temmuz 2017)

  • 1
  • 6
İhanetin peşini bırakmadık!

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Türk milletinin yazdığı destansı direnişin birinci yıldönümünü geride bıraktık! Şehitlerin, gazilerin ödediği büyük bedeller ortadayken rol çalmak bize yakışmaz. Ancak AKŞAM'ın FETÖ ihanet şebekesine ilişkin haberleri, Türk basınındaki kararlı mücadelenin kilometre taşlarını oluşturuyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Eski CHP’nin son genel başkanı...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Ne yazık ki, CHP’nin şu anda aldığı tutum, Türkiye’nin başarısız olması durumunda başarılı olmasına endeksli. CHP öyle bir denkleme yerleşti ki, Türkiye’de ancak işlerin kötü gitmesi durumunda yükselecek, Türkiye güçlendikçe, normalleştikçe küçülecek. 15 Temmuz akşamı Kılıçdaoğlu’nun tavrı ve fotoğraflara yansıyan hali de bunu teyit eder nitelikteydi. CHP’nin bu denklemden kendi isteğiyle çıkacağı düşünülmemeli. CHP 2019’da ortak bir aday çıkarsa da, Kılıçdaroğlu aday olup seçilemese de, asıl kırılma bu noktada yaşanacak. Bu manada, Kılıçdaroğlu’nun eski CHP’nin son genel başkanı olacağını söylemek yanlış olmaz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
FETÖ’ye karşı mücadelede “Erdoğan kararlılığı”

Yaşar HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoglu@aksam.com.tr

“Ne olur ne olmaz, yarın hava döner işler farklılaşır, nihayetinde Erdoğan bir fani bugün var yarın yok ama bu örgütün arkasında küresel baronlar hep var, suret-i haktan görünüp durumu idare edeyim” diyenlere; korkma bin defa ölmek yerine bir defa ölmeyi göze al da adam gibi öl ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ korkaklar zafer anıtı dikemez” sözlerini de unutma diyoruz…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
Petrol üretimi artıyor ve 2018 ‘de de artacak

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

OPEC ülkleri kabaca global petrolün yüzde 40 kadarını üretmekteler. Diğer taraftan da Almanya, ABD ve de Hindistan’da talep artışı mayıs ayında da devam etti. Tüketicilerin en büyüklerinden Çin’in talebi de mayıs ayında arttı. Halbuki Çin talebi daha önceki aylarda düşecek gibi idi. IEA, eldeki veriler talep ile arz arasında bir denge oluşmaya başladığını gösteriyor diyor. Ama henüz ikinci çeyrek verileri ortaya tam çıkmadığından çok güvenli olarak yorum yapılamıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
Hastalığını gizleyen işçi de ifşa eden patron da suçlu!

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

İşverenler işe aldıkları her bir işçi için işe giriş sağlık raporu talep ederler. Ancak bu raporların gizli tutulması çok önemlidir. Aksi takdirde işverenin başı ağrıyabilir. Sağlık raporu, kişisel veri kapsamındadır. Kişisel verilerin kullanılmasında bilginin sahibi kişiden onay alınması gerekir. İşe giriş sağlık raporları işçinin işten ayrılmasından sonra 15 yıl süreyle saklanmalıdı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
Üniversite tercihi, zor karar

H.Hümeyra ŞAHİN
humerya.sahin@aksam.com.tr

İyi bir üniversitenin kriteri, köklü ama çağı yakalamış bir akademik vizyon veya yeni, güncel ama köklü bir akademik gelenek… Bu iki vasfı buluşturmuş kurumlar geçmişle gelecek arasında iyi bir beşeri yatırım yapabiliyor. Son tahlilde gençler, gelecek yıla ertelesin ya da ertelemesin, yeni ya da köklü bir hangi üniversiteden tercih yaparsa yapsın, her durumda onları mutlu ve başarılı kılacak bir mesleği seçmeliler. Zira insanın hayat yolculuğunu biraz da o meslek belirliyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN