FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (18 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (18 Nisan 2017)

  • 1
  • 5
Yenilen pehlivanlar ve meşruiyet masalları...

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Artık bu ülkede tek vesayet odağı milletin kendisidir! Bakmayın 8 seçim gecesinden de hüzünle ayrılan 'müzmin muhalifler'in "AK Parti kan kaybetti", "Erdoğan aslında kazanırken kaybetti", "Yüzde 51'in meşruiyeti olmaz" mavallarına... Bir kere siz, "Seçim, sandık, demokrasi" demiyor muydunuz? İşte sandık, işte sonuç! Tersi olsaydı, yüzde 50.1'le hayır oyu çıksaydı, yine aynı meşruiyet masallarını anlatacak mıydınız?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
Yeni bir sayfa açtık

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Pek çok şey söylenebilir. Ama dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarf ettiği ifadelerinden birisi çok önemli ve bilgeceydi. “Yerleşik düzen karşısında değişimi savunmak her zaman zor olmuştur.” Halkımız, deneyimlemediği bir sisteme değişimden yana tavır koyarak Evet dedi. Bu müthiş bir sağduyudur.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Türkiye geleceğine sahip çıktı...

Yaşar HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoglu@aksam.com.tr

Yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, güçlü Türkiye hedefine tek vücut ve tek yürekle; tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet ülküsüyle erişmemiz kararlılığıyla, geleceğine sahip çıkan Türkiye’ye aydınlık gelecek hayırlı olsun...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Asıl iş şimdi başlıyor

Hümeyra ŞAHİN
humeyra.sahin@aksam.com.tr

94 yıllık birikimi bir kazanım olarak değerlendirip, onun üzerine yeni katkılar sunmayı hedefleyen bir siyasal akılla, 2019’a ehil insanlardan oluşan sağlam bir kadroyla yürümek, tek reçete. Siyasal ve ekonomik dönüşümü entelektüel, fikri açıdan tahkim etmek ayrıca önemli. Sadece siyasi kadroları değil, bürokratik kadroları da bu açıdan güçlendirmek icap ediyor. 17 Nisan, her şeye sıfırdan başlamak için bir milat. Her başlangıç, kendi heyecanını da üretir. Bütün mesele bu heyecanı, yeni bir bakışla yönetmek. Yeni sistem Türkiye’ye hayırlı olsun!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
Memurlara üç aya kadar ücretli 'refakatçi' izni

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

İş Kanunu'nda işverenin işçiye izin vermesi gereken durumlar belirlenmiştir. İşveren işçisine, evlilik, anne-baba, eş, kardeş ve çocukların ölümü ile eşin doğum yapması halinde ücretli izin vermek zorunda. Ancak bunun dışında annesi veya babası hastalanan ya da çocuğunun başında hastanede beklemek zorunda olan işçiye işverenin izin verme zorunluluğu bulunmuyor. Devlet memurlarında ise durum farklı...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN