FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (18 Mayıs 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (18 Mayıs 2017)

  • 1
  • 6
Trump’ın ekşiyen yüzü

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Erdoğan, ABD’nin iş tuttuğu ortakları için “terörist” tespitini yaptı. “Bölgenin geleceğinde terör örgütlerine yer yok” dedi. Virgül falan atmadı. Net olarak nokta koydu. Daha ne desin? Anadolu’da bir söz vardır: “Lafın fazlası aptala söylenir.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Çin’den ABD’ye... Altı günde devr-i âlem...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmişte pek rastlanmamış şekilde bir haftadan daha kısa bir süre içinde dünya etrafında tam bir tur atarak çok önemli ziyaretler yaptı. 10 saatlik bir uçuşla Pekin’de düzenlenen “Kuşak ve Yol Forumu”na katıldı ve buradan da 14 saatlik bir yolculukla Washington’a geçti. Bu dünya turu NATO zirvesi için gideceği Brüksel’de şimdilik tamamlanacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Özgül ağırlık

Hüseyin BESLİ
atifhuseyin@gmail.com

Türkiye Cumhuriyeti’nin özgül ağırlığını layıkıyla bilmek ve anlamak için; Önce ‘coğrafya’ya bakmamız gerekir kuşkusuz; Sonra ‘tarih’e bakmamız... Her iki kavram hakkında sayfalar ve ciltler dolusu söylenecekler vardır da... Biz sadece şu kadarını söylemekle yetinelim; Ne coğrafya sadece etrafı sınırlarla belirlenmiş bir toprak parçasıdır; Ne de tarih, bize sadece geçmişte kalanın haberini veren bir anlatıdır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
Türkiye ABD ilişkileri nereye

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Batı sistemi dünyada hegemonyasını kaybı yaşamaktayken, Türkiye ile olan ilişkilerinde daha fazla güven kaybına sebep olacak bir tutum içine girmesi, bölgede demokratikleşme, istikrar ve kalkınma yönünde bir yaklaşımdan uzaklaşan tercihler yapması sorunları büyütmekten öteye gitmeyecektir. Bu duruma ‘hegenmonya kaybı sendromu’ demek mümkündür.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
19 Mayıs'ta 1 saat bile çalışan 2 günlük ücret alır

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Yarın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve genel tatil günü. İşçilerin ulusal bayram ve genel tatillerde çalıştırılması ve ücret ödenmesiyle ilgili bazı kurallar var. Yarın işçiler eğer çalışırsa iki, çalışmazlarsa bir günlük ücretlerine hak kazanacaklar. İşçilerin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalıştırılabilmeleri için yazılı onaylarının alınması gerekiyor. Bu onay her yılın başında alınabileceği gibi, iş sözleşmesinde de yer alabilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
İtalya oldukça zorda!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

İtalya AB’den ve euro sisteminden çıkarsa da Avrupa Birliği gerçekten tarihe karışır diye düşünülüyor. Makul İtalyan vatandaşları ise Renzi’nin PD partisi ile Beş Yıldız tayfasının kafa kafaya olacağını düşünüyorlar, sonuç belli olmaz diyorlar. Seçime daha bir yıl var ve çok şeyler olabilir. İtalya her zaman her tür sürprizi çıkartabilecek bir toplumdur!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN