FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (17 Temmuz 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (17 Temmuz 2017)

  • 1
  • 5
Bu cihandan gidişim, memleket sevdasından...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Günümüz kutlu olsun. Tüm şehitlerimize Allah rahmet etsin. 15/16 Temmuz’da Ermeni kiliselerinde okunan bir dua ile yazıyı bitirmek istiyorum. Ne kadar bir ve güçlü olduğumuzu tüm dünya görsün diye... “Sevgi dolu Allah’ımız, şiddet ve terör kurbanlarını, özellikle 15 Temmuz şehitlerinin ruhlarını ve gazilerin yaralarını senin şefkatli kollarına teslim ediyoruz. Onlara merhamet et. Şefkat dolu Allah’ımız, şehitlerimizin yas tutan ve acı çeken aile efradına ve sevdiklerine sabır ve selamet ruhu ihsan et. Onları acılarında ziyaret ve teselli eyle. Yalvarıyoruz.” Amin.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
Maratoncu Kemal'in ahını aldık!..

Hikmet GENÇ
hikmetgenc1@hotmail.com

Maratoncu Kemal’in ayaklarını tuzlu suyla yıkadığı leğene kadar detayları yazabilen ‘çakma Nişantaşılı’yı meydanlarda görmedik... Keza tek tek ‘kutsal karavan’ ziyareti yapan Hürriyet’in ‘Gandi Müritleri’ de yoktu… Hani çok tarafsızlar ya.., Ve de adaletin peşinden yürüyorlar ya?!.. Niye meydanlara çıkmadılar? Millet tepki gösterir diye mi korktular, yoksa; “gece alemlere akmak varken, ne 15 Temmuz’u, ne nöbeti” mi dediler?.. Merak ettim yahu, söylesenize!...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Beni bu memleketin evladı olarak yaratan Allah’a hamd olsun

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@ksam.com.tr

Akıncılar’da uçaklar kalkmasın diye ekinlerini yakma fedakarlığı ve aynı zamanda ferasetini gösteren memleketimin insanından bahsediyorum. Vatanına, milli iradeye, liderine “Erdoğan ölecekse biz de öleceğiz”, “Tayyip’e üzüntümden öleceğim” diyecek kadar sahip çıkan memleketimin insanından bahsediyorum. Türkiye’nin selametinin, geleceğinin, demokrasisinin, gelişiminin en büyük garantisi memleketimin insanı. Enseyi karartmayın, hep birlikte sorunların üstesinden geleceğiz. İnşaallah!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Tarihin değiştiği an

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Siz bakmayın ‘biz çağdaş Batılı değerleri kabul etmiş bir ülkeyiz, bu yolda ilerleyerek batı uygarlığına katılacağız’ edebiyatına. Hiçbir bilimsel değeri olmayan bu tür ‘batıcı edebi laflarla’ ne Batılı merkezleri ikna etmek mümkündür ne de gerçeği değiştirmek. Bu sözlere olsa olsa bir kısım ahmaklar inanarak, Türkiye’yi Batıya bağımlı tutmanın ‘erdeminden’ söz edebilirler ki onun da bundan sonra mümkün olmayacağı bir yere gelmiş bulunuyoruz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
ABD’nin yeni sağlık kanunu senatoyu geçebilecek mi?

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

2017 yılında Trump tayfası Cumhuriyetçiler, seçim sonrası, hızla en kısa zamanda tüm Obamacare kurallarını ortadan kaldırmak ve farklı bir sağlık reformu yapmak istiyorlardı, ama sonunda ilk oylamada Cumhuriyetçi milletvekilleri bile değişimi kabul etmedi gibi. Bakanlım önümüzdeki dönemde yeni oylamada ne olacak veya ne tür değişimler ilave değişiklikler kabul edilecek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN