FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (17 Ocak 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (17 Ocak 2017)

  • 1
  • 6
Hirzberg Str. 79102 Freiburg

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Evet, Öz’ün açık adresini yayımlıyorum!
Fransa’ya 30, İsviçre’ye 50 km uzaklıkta. Kaldığı yer, içerisinde bir ilkokulun da bulunduğu eğitim merkezi. Bu merkezin arkasında lüks bir evde eşiyle birlikte yaşıyor. Bu eğitim merkezi FETÖ’ye ait. Merkezde gizli bölmeler ve misafir odaları da var. Örgütün gizli toplantıları zaman zaman burada yapılıyor. Bu eğitim merkezinin olduğu sokağa girdiğinizde, Alman istihbarat örgütü BND’nin ajanları sizden şüphelendiği takdirde kimlik sorabiliyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Çakma Hrantlara ihtiyaç yok…

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

“Avrupalılarla konuştuğumda acaba ben kendi ülkemi şikayet etmiş gibi mi algılandım diye endişelendim” diyecek kadar yerli ve milli bir Anadolu çocuğuydu Hrant. Parlamento kararlarına da “siyasi dilencilik” diye tepki gösteriyordu. 10 yıl önce gerçek bir Anadolu evladını bu karanlık senaryoya kurban verdik. Çakma Hrantlara ihtiyacımız yok. Onun yazılarına, konuşmalarına baktığımızda, temiz bir vicdan, yerli/milli bir bakış açısı ve keskin bir zekayı zaten görüyoruz. Hrant’ın sözleri bugüne de ışık tutacak kadar güncel ve değerli.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Anayasa değişikliği sürecinde gerilim stratejisi...

Yaşar HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoglu@aksam.com.tr

İzlenen bu gerilim stratejisinde benimsenen dil de son derece tehlikelidir. Anayasa değişikliğini benimseyenleri hainlikle suçlamak, kan akmadan bu değişimlerin olamayacağını söylemek son derece yanlış ve kaygı vericidir. Anayasa değişikliğine ilişkin görüşme ve oylamalarda TBMM yaşananlarda bu gerilim stratejisinin bir gereği olarak yansıdığı anlaşılıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
Trump ve Nobelli iktisatçı

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Hart, Trump konusuna ise farklı şekilde bakıyordu. Seçiminden birkaç gün önce aralarında sekiz adet Nobel ödüllü de bulunan, 370 iktisatçı ile beraber bir mektup yazarak Trump’ın başkanlığını, seçimden önceki konuşmalarına dayanarak ve nedenlerini belirterek eleştirmişti.
Sonuçta ona ve arkadaşlarına göre, Trump tehlikeli görüşlere sahipti. Trump konuşmaları ile ortalığı iyice karıştırıyordu ve insanları da adeta 'zehirlemişti'.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
Sadelik ve mahiyet

H.Hümeyra ŞAHİN
humeyra.sahin@aksam.com.tr

Modern hayatın gerilimlerinden birisi de, sadelik ve gösteriş arasında yaşanıyor. Kapitalizm, insanı tatmin edilemez tüketim çılgınlıklarına çağırırken, minimalist yaşam trendleri üç-beş eşya ile hayat sürmeye davet ediyor. Bu uçlar arasında, iki eğilim de doğallıktan uzak, dönemlik modalar olarak hayatımızda gerilimler yaratıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
Engelli yakını olanlar dikkat: Evde bakım aylığı nasıl alınır?

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Engellilere yönelik gerçekleştirilen hizmetler konusunda son dönemde önemli adımlar atıldı. Engellilerin bakım hizmetlerinin genellikle kendi evlerinde ve bir akrabaları tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Bu durumda bakım hizmetini gerçekleştiren kişiye evde bakım parası ödenebiliyor. Ancak evde bakım parası alınabilmesi için bazı şartlar var.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN