FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (15 Ocak 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (15 Ocak 2017)

  • 1
  • 4
Ayıptır, yakışmıyor size

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Kılıçdaroğlu, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde bulunması dolayısıyla “O yoksa ben varım” der gibi davranıyor.
Belki söz konusu Kılıçdaroğlu olunca, bu tavırlar yadırganmıyor, ama… Yakışmıyor “Cumhuriyetin kurucusu” olmakla övünen bir siyasi partinin Genel Başkanlık makamına. İşin TCK’ya göre suç teşkil eden yönünü bir yana bıraktım. Tek kelime ile ayıp!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 4
Neylersin?..

Hüseyin BESLİ
atifhuseyin@gmail.com

Neylersin… aslolan yaşamaktır, fakat ölüm de haktır.
Neylersin… özellikle dijital teknolojiyi insanlık için bir tuzak olarak görsek de, kaçınılmaz çevre etkisiyle onlardan faydalanmaktan da geri durmayız.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 4
Engelli yakını olanlar dikkat: Evde bakım aylığı nasıl alınır?

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Engellilere yönelik gerçekleştirilen hizmetler konusunda son dönemde önemli adımlar atıldı. Engellilerin bakım hizmetlerinin genellikle kendi evlerinde ve bir akrabaları tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Bu durumda bakım hizmetini gerçekleştiren kişiye evde bakım parası ödenebiliyor. Ancak evde bakım parası alınabilmesi için bazı şartlar var.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 4
Avrupa'da ekonomiler karışık!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Büyümesi daha yüksek olan Almanya başta olmak üzere, başkaları da faizlerin çok düşük tutulduğunu, ama enflasyonun yüksek olduğunu, dolayısı ile banka mevduatlarında duran fonlarının reel getiri sağlayamadığını gündeme getiriyorlar. Düşük faizlerle kayba uğratıldıklarını söylüyorlar ve faiz artışı talep ediyorlar. Ama Avrupa Merkez Bankası ABD’nin peşinden gidip faizleri arttırırsa mesela İtalya ne yapacak konusu pek gündeme getirilmiyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN