FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (15 Eylül 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (15 Eylül 2017)

  • 1
  • 7
CHP solculuğa da ihanet ediyor

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

İş o kadar çığırından çıktı ki, kendisini siyasetin solunda konumlandırdığını söyleyen CHP, solun en temel ilkelerini bile ayaklar altına alacak hale geldi. Nedir bu ilke? Antiemperyalist olmak! Kılıçdaroğlu'nun CHP'si NATO'dan çok NATO'cu tavrı, Batı'yı müdahaleye çağıran söylevleriyle kendi ideolojik geçmişine de ihanet ediyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 7
Amerika ile birlikte yapmadınız mı?

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Bugün “hayır, olmaz” diyebiliyoruz. Bölgedeki menfaatlerimizi gerektiğinde askeri operasyonlarla koruyabiliyoruz. Kendimize yeni müttefikler bulabiliyoruz. Kuzey Irak’taki referandum konusunda da devlet olarak “bedelini ödersiniz” açıklamalarını yapabiliyoruz. Hem de dün sesimizi çıkarmayıp tamamen teslim olduğumuz Amerika ve Avrupa gibi küresel aktörlere rağmen. Bunları görmek ve üzerinde düşünmek lazım!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 7
Erdoğan’ın yerine aradıkları bir Haydar el Abadi veya Maliki’dir

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Pentagon, Erdoğan’ın direncini kırabilmek için AK Parti’yi içeriden etkilemeye çalışıyor. Eğer partiyi içeriden çatlatabilirlerse Türk siyasetindeki mevcut tabloyu bozabileceklerini düşünüyorlar. Erdoğan’ı hedef alan son suçlama dalgasının sebebi de bu; ancak buna güçlerinin yeteceğini hiç sanmıyorum. Niyeti hayırlı olmayanın akıbeti de hayırlı olmaz!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 7
İsrail neden Erbil’in bağımsızlığını ister?

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Iraklı Kürtler Ben Gurion’un “çevre stratejisi”nde küçük de olsa önemli ortaklardan birisiydi. Ortak düşmanlara karşı Arap olmayan gruplarla girilen ittifaklar sonucunda İsrail farklı dönemlerde Kürtlere, Türkiye’ye, İran’a ve Etiyopya’ya yanaşmıştı. Önce Saddam düşmanlığı bu strateji etrafında Kürtlerle İsrail’i yakınlaştırdı; sonra bu stratejinin en kritik unsuru İran’a karşı Kürtlerin bir kısmı kullanıldı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 7
ABD’de fırtına tahribatı

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Florida’da evlerin yarısı ve de şirket bina ve tesislerinin de önemli bir kısmı yeniden yapılmak veya tamir edilmek zorunda da olacak. Ama bu yılın üçüncü çeyreğindeki üretim yavaşlamasının tüm etkileri daha sonraki üç çeyrekte tamamen ortadan kalkar da deniyor. Fakat birçok kimse FED yıl sonunda yapabileceği faiz artışını da yapamayabilir diyorlar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 7
1 yıl erken emeklilik fırsatı

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde adaylıkta geçen sürelerin sigorta başlangıcı sayılması durumunda polisler emeklilikte önemli bir avantaj elde edebilir. Bu sayede emeklilik şartları değişir ve bir yıl erkene çekilebilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 7
  • 7
Roman gibi bir hayatın filmi

Derya Canan SÜTER
derya.suter@aksam.com.tr

Netflix’in kült dizisi ‘Narcos’un dünya çapında kazandığı izleyici kitlesiyle artık daha bir bilinir hale gelen ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar, Medellin ve Cali kartellerinin hikâyeleri başka filmleri ve belgeselleri de hemen peşi sıra sürükledi. Sinema dünyası zaten 2000’li yılların başında bu konunun altından ne cevherler çıkabileceğini keşfettiği için Johnny Depp ve Penelope Cruz’un başrolde yer aldığı 2001 yapımı ‘Blow’ gibi gerçek hikâyeleri gün ışığına çıkartmaya başlamıştı. Şimdi bir başka gerçek hikâye sinemaya uyarlanarak yine film gibi bir hayatı tüm heyecanı ve ‘bu kadar da olmaz’ dedirten ayrıntılarıyla beyaz perdeye taşıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN