FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (14 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (14 Nisan 2017)

  • 1
  • 6
15 Temmuz'da CHP’nin iş makineleri neredeydi?

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

15 Temmuz gecesinin en önemli ve unutulmaz figürlerinden biri de hatırlarsınız iş makineleriydi. AK Partili belediyeler, hareket halindeki kışlaların önüne, ana arterlerde yol alan tankların önüne iş makinelerini yığmıştı. Peki o sırada CHP’li belediyeler ne yapıyordu? Mesela Tekirdağ Belediyesi iş makinelerini çıkardı mı? Bakırköy, Beşiktaş, Kartal, Maltepe, Şişli belediyeleri neredeydi? Çankaya, Yenimahalle belediye başkanları iş makinelerini göreve davet etti mi? İzmir’de 23 ilçeye sahip olan CHP’li belediyeler 15 Temmuz gecesi ne yaptı? İnanın çok merak ediyorum!...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Dehşete düşüren cevap!

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

15 Temmuz gecesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ı telefonla aramış. Görüşme sırasında, Başbakan’ın “Bizim gibi siz de partililerinizi sokağa çıkarın” çağrısına, aynen şu cevabı vermiş: -Onların can güvenliklerini kim sağlayacak? Evet, yanlış okumadınız. Kemal Kılıçdaroğlu aynen bu ifadeyi kullanmış. Darbeye karşı direnmesi istenen CHP’liler için “Onların güvenliklerini kim sağlayacak?” demiş! Bence sözün bittiği yerdir burası!..

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Yeni ikili: Baykal ve Türk

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Gerek CHP yönetimi ve gerekse HDP eşbaşkanları bugüne kadar hep dışarıdan belirlendi. Bundan sonra da farklı olacağını gösteren bir emare yok. Bu iki partinin yönetimini belirleyen güç, 16 Nisan sonrası için de Baykal ve Türk’ü hazırlıyor. Bu mühendislik çalışması tutarsa yeni dönemde CHP ve HDP tabanı bu iki isim etrafında konsolide edilmeye çalışılacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
16 Nisan’da en büyük teminat: Türk milletinin sağduyusu

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Türkiye pazar günü tarihinin en kritik kararlarından birisini vermek üzere sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin oylanacağı referandumda Türkiye, parlamenter sisteme tamam veya devam diyecek. Enteresan seyreden bir kampanya sürecinden sonra parti sloganları, afişler, şarkılar susacak; ittifak ettiği noktanın başımızın üstünde taç olması gereken Türk milleti konuşacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
Yellen ABD para politikasını değiştiriyor

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Faizlerin biraz düşük kalabilecek olması da bazı FED çalışanları tarafından eleştiriliyor. San Francisco FED Başkanı John Williams enflasyon hedefinin yükseltilmesinin faizleri de biraz yukarı çıkartabileceğini düşünüyor. Ama Yellen, benim konuştuğum normal iş insanları ve aileler enflasyonun yüzde 2 civarında olacağını düşünmekteler, bu nedenle biz de gerçek enflasyonun beklenen enflasyon düzeyinden yukarı çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz, demiş.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
Gelir testinde süreye dikkat!

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Türkiye'de 1 Ocak 2012’de herkesin genel sağlık sigortalısı olmasıyla uygulanmaya başlayan gelir testi, 1 Nisan 2017’den itibaren yalnızca primi devlet tarafından ödenecek kişilerin belirlenmesi için yapılıyor. Düzenlemeyle genel sağlık sigortasının kapsamı da genişledi. Genel sağlık sigortası (GSS) prim borcu bulunanlar ve hiç gelir testi yaptırmayanlar için yeni dönem başladı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN