FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (13 Temmuz 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (13 Temmuz 2017)

  • 1
  • 5
Enerji Bakanı’ndan tarihi uyarı

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

15 Temmuz’un faili olan FETÖ’den bahsetti, ama Fetullah Gülen’e takılıp kalmadı. Arkasındaki asıl büyük organizasyonu ve o organizasyonun hedeflerini de ortaya koydu. Öyle görünüyor ki FETÖ’nün başı ezilecek, zaman içinde yok olup gidecek. Ancak, “Üst Akıl” olarak nitelendirilen arkasındaki güç ve irade yine ayakta kalacak. Belki yeni planlar yapacak, belki yeni organizasyonlar kuracak. Bizim asıl bu gerçeği hiçbir zaman unutmamamız lazım!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
Ayağıma terliği ilk ben giyerim...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

15/16 Temmuz darbe girişiminin birinci sene-i devriyesine CHP’nin FETÖ’cüler için adalet, yani adaletsizlik yürüyüşünün eşliğinde ulaştık. Ne kadar çok haksızlık ve çifte standartlarla boğuşuyoruz. İnsanın gerçekten çelikten sinirlere ihtiyacı oluyor. Ülke böyle bir hainlik karşısında kenetlenmişken, bir ana muhalefet partisi, FETÖ ve terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi, OHAL’i de hedef yaparak itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Yeniden ‘köylüleşmek’

Hüseyin BESLİ
atifhuseyin@gmail.com

“Köylü için; Güneş kendi harmanını kızartıyorsa güneştir. Yağmur kendi tarlasına yağıyorsa rahmettir.” Bu kadar tabiatın içinde tabiatla beraber yaşandığı halde, bu kadar bencilliği ve kişinin kendi üzerine kapanmasını, bir yönüyle kendini kutsamasını anlayabilmek, izah edebilmek gerçekten zor. Her şeye rağmen köyde olmak güzel.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Yolun başı, yolun solu!

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Bir anlamda CHP’nin bugün yaşadığı savrulmalar; PKK/PYD çizgisinden başlayarak diğer marjinal gruplara karşı tavır geliştirememesi, FETÖ darbe girişimine ‘kontrollü darbe’ demesi yaşadığı ideolojik kimlik sorunuyla doğrudan ilgilidir. CHP’nin dayandığı toplumsal temellerle, Türkiye’nin bugünkü sorunları karşında siyaset yapmada yaşadığı zorluklar karşısında yöneldiği ideolojik arayışlar, bu kimlik meselesini bir krize dönüştürmektedir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
Ruslar ve Trump'a destek kampanyası

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Geçtiğimiz bir, iki günde ABD’de bir Rus avukat bayan Nataliamapnya Veselnitskaya meselesi ortaya çıkmıştı. Rus avukat, Clinton seçim kampanyasıyla Rusya arasındaki ilişki konusunda son bir iki günde ön plana çıkıvermişti. Ama dün bu konunun detayları basına tam dökülmemişti, biz de zaten dün ABD ve Kuzey Kore konusunu incelemekte idik. Bugün ise Rus bayan avukatın Amerika’da ne işi olduğu ortaya çıktı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN