FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (13 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (13 Nisan 2017)

  • 1
  • 6
"Hayır"ın şer ittifakı

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Durup dururken “şer ittifak” demedim bunlara. “Dindarım” diye ortaya çıkanı dinden uzak. “Solcusu” solcu değil, emperyalistlerle kucak kucağa. “Milliyetçi” olduğunu iddia eden, millete tuzak kurmakla meşgul. Hepsinin ortak özelliği de yalan, dolan, iftira. Hiçbir kutsalları yok bunların. İşte o yüzden milletten okkalı bir tokat yemeleri kaçınılmaz. Bekleyelim, az kaldı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Değişim, istikrar, refah ve demokrasi için EVET diyelim...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Bundan daha şık, daha demokratik, üniter yapıyı ve cumhuriyeti güçlendirecek bir düzenleme olabilir mi? Çok net söylüyorum, olamaz. Herkes, tüm partili partisiz vatandaşlarımız içleri rahat bir biçimde ve özgüvenle pazar günü sandığa giderek Evet oyu kullansınlar. Ne kadar büyük bir iş başardığımızı çok geçmeden anlayacağız.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Anket sonucu

Hüseyin BESLİ
atifhuseyin@gmail.com

Türkiye’de 17 Nisan’la beraber siyasetin, devletin, toplumun yeniden inşa edilmesi gerektiği tartışma götürmez bir gerçeklik olarak ortada duruyor. O akşamki konuşmalara dair şimdilik şu kadarını söylemek gerekir ki; Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi gereken ‘inşa’ faaliyetinin sadece siyaset kurumu üzerinden sürdürülmesi birçok eksikliği ve olumsuzluğu beraberinde taşıma ihtimaline açık olacaktır. Bu nedenle topluma ve toplumun bütün unsurlarına görev düşeceği ortadadır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
Referandum ve geleceği yeniden kurmak

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

16 Nisan halk oylamasının getireceği neticelerden biri yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni siyasetin birinci kurumu olarak konumlandırılmasıyla, siyasi tarihimizde demokratikleşmenin önündeki en büyük engeli, militarizmin meclisin üstünde konumlandırmaya çalıştığı tüm tortuların tasfiye edileceği bir büyük reformun son halkası olacaktır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
Tarzan zor durumda!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Venezuela hem şanslı hem de şanssız bir ülke. Bu ülke dünyanın toplam petrol rezervinin yüzde 17.5 kadarına sahip. Ama biraz ekonomi izleyenler bilirler ki bir ülkede bol petrol bulunması çok büyük bir bela olabiliyor. 2015 yılında petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle, düzgün bir ekonomisi ve yönetimi olan Norveç’in döviz rezervleri bile sadece 5 ay yetebilecek duruma düşmüştü. Venezuela ise sadece iki aylık döviz rezervine gerilemiş durumda.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
Emeklilik hesaplanırken staj girişi dikkate alınmaz

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@aksam.com.tr

Bir çalışanın emeklilik koşulları hesaplanırken staj değil, işe giriş tarihini dikkate alınır. Sigorta numaranızın 99 ile başlaması 1999 yılındaki ilk staj girişinizin emeklilik için dikkate alınacağı anlamına gelmiyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN