FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (12 Eylül 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (12 Eylül 2017)

  • 1
  • 5
Hâlâ mı 3 maymunu oynayacaksın Hans!

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Yıllarca PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerine yataklık yapan Almanya'nın son gözdesi FETÖ... Çok sayıda elebaşına kucak açmalarının ucunda elbette Türkiye düşmanlığı var. Özellikle 15 Temmuz ihanet girişiminin ardından Berlin'e gönderilen 4 bin 500 dosyayı görmezden geliyor, "Bizde yargı bağımsızdır" diyerek topu taca atıyorlar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
İnsanlık kotası doldu mu?

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Arakan’da Myanmar Hükümeti’nin sorumluluğu esas iken, arkaplanda nasıl bir oyunun kurgulandığı çok ciddi bir mesele. Maalesef, doğru işleri başkalarının yapmasını beklemek beyhude. Dünyadaki mazlumları hiçbir fark ve kâr gözetmeden sahiplenecek, bu arada hazırlanan tuzakları boşa çıkarabilecek ülke Türkiye’dir. Türkiye böyle bir reel politik hattı oluşturduğunda, bu hatta katılacak başka ülkeler de cesaret bulacaktır. Aslında korkulan da esasen bunun olmasıdır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Terörün karanlıktaki yüzü

Yaşar HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoglu@aksam.com.tr

Yıllardır Türkiye’yi terörsüz bırakmak istemeyenler karanlık ve kirli planlarıyla hep sahnede oldular. Hiçbir terör saldırısı, sadece görünen yüzüyle analiz edilemez. Bizatihi terör örtülü kirli ilişkiler ağının dışavurumudur. Yıllardır vurgularız; bugün dünyada hiçbir terör örgütü devlet desteği almadan yaşayamaz ve yine yıllardır terörü; devletlerarası güç mücadelesinin silahlı diplomatik yoludur diye tarif ederiz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Enflasyon iki hanede!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Enflasyonda uzun dönem hedefi olan yüzde 5’in altındaki tek sektör yüzde 2’lik yıllık enflasyonla haberleşme hizmetleri. Bu düşüklük teknoloji ve yoğun rekabet gibi faktörlerle açıklanabilir. Yoğun rekabetin görüldüğü giyim ve ayakkabı sektöründe de yıllık enflasyon yüzde 5,6 seviyesinde. Ancak bu iki grubun tüketici harcamalarındaki toplam payı oldukça düşük olduğundan enflasyonu aşağıya çekmeye yetmiyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
Orada bir acı var

Hümeyra ŞAHİN
humeyra.sahin@aksam.com.tr

Dünya gözünü, kulağını kapatsa da, orada bir acı var ve insanlık bir kez daha sınavdan geçiyor. Myanmar'da yaşananlar çağdaş dünyanın tüm kurumlarıyla iflasını ilan ediyor. Rohingya Müslümanları, bir kez daha şiddetin, tecavüzün ve ölümün eşiğinde insanlığımızı sınarken, ruhumuzu biraz olsun onaran bir insani hareketle dirildik. Cumhurbaşkanımızın diplomatik girişimleri, Hanımefendi Emine Erdoğan'ın insani yardım öncülüğü, Türkiye'yi vicdani siyaset noktasında bir kez daha ön sıraya taşıdı. Gerek Afrika'da, gerek Güney Asya'da, mazlumun ve mağdurun sesinin geldiği her yerde varlık gösteren Türkiye, yine insani yardım liginde zirveye oturdu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN