FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (11 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (11 Nisan 2017)

  • 1
  • 5
Darbenin üssü İstinye mi?

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Akıncılar iddianamesinde, Öksüz'ün darbeden 5 gün sonra ABD konsolosluğundan arandığı bilgisi çok önemliydi. 17-25 Aralık sivil darbe girişimiyle ilgili çalışırken, öznesi yine konsolosluk olan çok ilginç bir bilgiyle karşılaştım. Eski emniyet müdürü Mahir Çakal- lı, 505 542... ile başlayan numarasıyla, ABD Başkonsolosluğu görevlisiyle telefon görüşmesi yapıyor. Çakallı o görevliyle, sivil darbe girişiminden önce 28 Kasım ve 2 Aralık'ta defalarca görüşüyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
Tek adamlık yok, CHP’nin yalanları var...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Yüksek bir eşikle seçilen, iki dönemle sınırlarlanan, Meclis ve yargı tarafından denetlenen bir hükümet sistemine tek adamlık denir mi? ABD, Fransa, Güney Kore tek adamlık rejimi mi? Ama CHP bu, söyler. Vatandaşı hakir gördüğünden onun aklına değil, korkularına hitap eder, kandırmaya kalkar. CHP bu, sürekli yalan söyler.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Anayasa değişikliği, millet iradesi ve demokrasi

Yaşar HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoglu@aksam.com.tr

Halkoylamasına sayılı günler kala seçmenin zihninde hiçbir muğlaklığın kalmaması gerekir. Önerilen değişikliğin içeriğini ve değişimin ruhunu samimi olarak anlamak isteyenlerin mutlaka gerçeğe ulaşması gerekir. Bu noktada herkese büyük görev düşüyor. Değişikliğin içeriğini ve anlamını son derece açık ve gerçeği çarpıtmadan, ideolojik koşullandırmaya tabi tutmadan, bilgiye dayanmayan saptamalardan ve yanılgılardan uzak durarak ortaya koymak gerekir. Bu yöntemle değişiklik önerilerini izah edenlere de inanmak gerekir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Çin ne durumda?

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

ABD ve Çin aslında bu konuları ortak olarak tartışmak zorundalar. Sorun ticaret fazlası konusunda değil. Makroekonomik politika ile finansal politikanın bir arada yönetilememesi sorun. Çin’in dış durumuna, döviz hareketine, döviz kuruna ve yabancı para rezervlerine çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ancak söylemek gerek ki, Bay Xi ‘nin memleketinde bunları anlayan kişiler var, ama ABD’de bu konuları anlayanlar başta Trump olmak üzere pek fazla değil ( Navarro da pek anlamıyor). Halbuki dünyanın stabilizasyonu, her yerde bu konuların anlaşılmasını gerektiriyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
Gelecek için STEM

Hümeyra ŞAHİN
humeyra.sahin@aksam.com.tr

Birçok ülkede bu alanı güçlendirecek eğitim politikaları düzenleniyor. ‘STEM for girls’ gibi kampanyalar yapılarak, kız çocuklarının bu alanda eğitim alması teşvik ediliyor. Kadınların STEM’e yenilikçi ve farklı bir bakış getirmesi, iş ortamındaki çeşitliliğin, inovasyonu artırması bekleniyor. Ar-ge çalışmaları ve teknolojik yatırımlar, ortalama 10-20 yılda sonuç verdiğine göre, bu alanlara yatırım için yavaş yavaş koşmak durumundayız.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN