FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (10 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (10 Nisan 2017)

  • 1
  • 6
Anayasa reformuna Evet, kontrollü koltuğa Hayır...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

İstanbul Boğazı’na demirleyen İngiliz gemilerine bakarak “Geldikleri gibi giderler” diyen Atatürk’ün partisinin bugünkü temsilcileri, düşmanın topluca geldiği 15 Temmuz’a “kontrollü darbe” diyemez. Bu işte bir yanlışlık, bir sıkıntı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yenikapı’da söylediği gibi, CHP’li seçmenlerin bu savrulmaya ortak olmayarak Evet’e yönelmesi, CHP’nin de iyileşmesinin de önünü açacaktır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Daha ne yapacaksın Kemal Bey?

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop’ta yaptığı konuşmada “Sabah, öğle, ikindi Kılıçdaroğlu. Ne yaptım ben” diye sitemde bulunarak AK Parti ve MHP’yi eleştiriyor. Daha doğrusu “Evet”çi cepheyi. CHP liderinin sık sık eleştirildiği doğrudur; kendisinin bundan şikayet etmeye ne kadar hakkı var, bilemiyorum. “Ne yaptım ben” sorusuna gelince; “Kemal Bey, daha ne yapacaksınız” demek geliyor, içimden.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Suriye’de Tomahawklar’la gelen fırsat

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Rejimin, İran’ın ve Rusya’nın ayak diremesinin en büyük sebebi, köpeksiz köyde değneksiz gezmeleri. ABD bu saldırıyı hangi sebeple yapmış olursa olsun ardını getirirse Esed ekseninin kabiliyetini sınırlandırmış, müzakere ihtiyacını da artırmış olacak. El-Şayrat müdahalesi kimyasal silah kullanımını sınırlandırır ama Esed ekseninin diğer kitle imha silahlarını kullanmasına engel olmaz. Bundan sonra atılacak her adım Esed ekseninin kimyasal silah haricindeki toplu katliamlarını engellemeyi hedef almalı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
Milliyetçiler sistemin değişimini istiyor

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Artık herkes farkındadır ki, mevcut siyasi sistem değişecek… Bunu sürdürmenin imkânsız olmasını söylemek, bir kehanette bulunmak değil tam tersine apaçık bir gerçeğe işaret etmek içindir; çünkü mevcut sistem, hem devlet içinde demokratik süreçlerin etkisiz kılınmasına hem de zayıf yönetimler yüzünden ülkenin müdahalelere açık hale gelmesine sebep olmaktadır. Meselenin bu kadar açık bir şekilde görülmesinde 15 Temmuz darbe ihanetinin belirleyici bir rolü vardır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
Dünya hem karışık, hem de toparlanıyor!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

“Grup 20” adlı en büyük ekonomilerde yıllık enflasyon ise, şubat 2017 ayında, ocak ayındaki 2.6 değerinden 2.4 düzeyine inmiş. İktisatçılar ekonomik büyümenin 2016 yılındaki büyüme oranından biraz artacağını ve enflasyonun da yüzde 2 civarında gerçekleşeceğini söylemekteler ama, ücretlerin hemen hemen hiç artmaması da düşünülmesi gereken bir durum! IMF de sanayileşmiş ülkelerde prodüktivitenin düşük kaldığını ve artmadığını da tekrar tekrar gündeme getiriyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
'Sahte sigortalının' emekliliği yanıyor

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@aksam.com.tr

Fiili olarak çalışmamasına rağmen ‘bir yerden sigortalı gösterilenler’ çok büyük bir risk alıyor. SGK bu yola başvuran kişileri eninde sonunda tespit ederek prim günlerini iptal ediyor. Ödenen primler de iade edilmiyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN