FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (1 Mart 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (1 Mart 2017)

  • 1
  • 5
Rahatsızlık değil bu, çıldırıyorlar

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

20 yıl öncesinin özlemi depreşti. 28 Şubat kafası geri geldi. Hürriyet Gazetesi yine yapacağını yaptı. “Karargâh Rahatsız” haberiyle büyük bir ayıbın altına imzasını attı. Bu yaşananlar beni 20 yıl öncesine götürdü... Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ile Tiflis Gezisi’ndeydik. Başbakan, bizleri by-pass edip, malum bazı gazetecilerle bir otel odasında buluştu. O dönemler sıkça yapılırdı bu. Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller gibi isimler, kendilerini takip eden basın mensuplarını kategorilere ayırır, bazılarıyla özel görüşmeler gerçekleştirirdi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
Peki Hürriyet’in maksadı neymiş?

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Ne gazeteyi yapanlar ne de o başlığı atanlar akılsız, şuursuz kişiler. Akıllarının başlarında olduğunu gösteren en büyük kanıt ise; “Karargâh rahatsız” başlığının ne anlama geldiğinin farkında olduklarından sayfa 1 yerine, içerideki sayfada kullanmaları. O halde maksatları ne? Maksatlarını rahatsızlıklarına bakarak anlamak mümkün. Milli iradenin yanında duran asker, başlıca rahatsızlıkları. Devletin birlik içinde olması, beraberlik görüntüsü vermesi kendilerini fazlasıyla rahatsız ediyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Kim rahatsız?

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

‘Karargâh rahatsız’ manşeti tipik bir 28 Şubat görüntüsüdür. Sadece 28 Şubat mı? 27 Nisan sonrasının ‘Genç subaylar rahatsız’ manşetini kullananlar farklı bir çağrı mı yapmışlardır! Evet, ‘çağrı’ kelimesi tesadüfen kullanılmamıştır. Atılan bu manşetlerde bir arzunun, bir çağrının olduğunu görmek için fazla bir gayrete ihtiyaç var mı? Bütün militarist dönemde gazetelerde hazırlanan haberlere benzeri başlıklar atılmış, sivil siyaset baskı altına alınmaya çalışılmakla kalınmamış çoğu kez bu tehdit altında seçilmiş hükümetlerin elinden iktidar alınarak militer/ bürokratik kadrolara verilmiştir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Trump ankette çaktı!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Wall Street Journal ve de NBC News Poll kurumları tarafından ortak yapılan yeni bir anket 27 Şubat tarihinde yayınlandı. Araştırmayı yönetenler Cumhuriyetçi Parti taraftarı anketçi Bill McInturf ile Demokrat Parti taraftarı Fred Young idi. Yani anket tarafsız gerçekleştirilmişti. Özetlersek, Trump’ın bir aylık performansı sonrasında gerçekleştirilen anketin bulgularına göre Amerikan vatandaşlarının yüzde 44 kadarı Donald Trump’ın performansını yeterli bulmaktayken, yüzde 48 kadarı ise Trump’ın performansını yetersiz bulmakta.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
Evlat edinen de doğum borçlanması yapabilir

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Doğum borçlanması 2014 yılı itibarıyla evlat edinen kadın sigortalılara da tanındı. Kadın sigortalı, münferiden veya eşiyle birlikte evlat edindiği çocuk için doğum borçlanması yapabilir. Ancak bunun için çocuğun iki yaşını geçmemesi gerekiyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN