FOTO GALERİ

Bombaları böyle yüklüyorlar

Terör örgütü DEAŞ’a yönelik hava operasyonlarında kritik bir noktada yer alan Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde hareketli saatler yaşanıyor.

  • 1
  • 7
ABD, söz konusu üsteki savaş uçaklarına ‘Gelişmiş Hassas Silah Sistemi (APKWS) Roketi’ monte ediyor. Düşük maliyetiyle öne çıkan ‘APKWS roketi’, sabit ve hareketli zırhsız veya hafif zırhlı hedeflere karşı isabet oranını da arttırıyor. İncirlik’in resmi internet sitesinde; aynı zamanda da ‘tank katili’ olarak da bilinen; ‘A-10 Thunderbolt II’ tipi savaş uçaklarına bombaların nasıl yüklendiği de İncirlik’in resmi internet sitesindeki fotoğraf ve video görüntüleriyle paylaşıldı.

SONER KAN - ADANA

  • 2
  • 7
ABD’nin Ortadoğu’da düzenlediği operasyonlarda kritik öneme sahip olan Adana’da İncirlik Hava Üssü’ndeki savaş uçaklarına ‘Gelişmiş Hassas Silah Sistemi (APKWS) Roketi’ monte ediyor. ‘APKWS roketi’, düşük maliyetiyle öne çıkarken, sabit ve hareketli zırhsız veya hafif zırhlı hedefleri karşı isabet oranıyla da dikkat çekiyor. Bombaların, ‘tank katili’ olarak da bilinen; ‘A-10 Thunderbolt II’ tipi savaş uçaklarına nasıl yüklendiği İncirlik’in resmi internet sitesindeki fotoğraf ve video görüntüleriyle paylaşıldı.

  • 3
  • 7
HER 8 SAATTE BİR SALDIRI

İncirlik Hava Üssü’nde konuşlu bulunan ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 447. Hava Üs Komutanlığı bünyesindeki savaş uçakları da her 8 saatte bir Suriye ve Irak’taki terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik hava saldırısı gerçekleştiriyor. Söz konusu operasyonlarda da saatte 706 kilometre hıza kadar ulaşabilmen ve hedefe düşük hızda 300 metre kadar yaklaşabilen; ‘A-10 Thunderbolt II’ tipi savaş uçakları da kullanıyor. Söz konusu uçaklar, üste özel olarak hazırlanan roket ve bombalarla güçlendiriliyor.

  • 4
  • 7
ÖZEL BİR TESLİMAT SİSTEMİ

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak İncirlik’te konuşlu bulunan 39. Hava Üs Komutanlığı’na ait hangarlarda hazırlanan roketler, burada özel olarak tasarlanan bir teslimat sisteminde saklanırken, yapılan çalışmalar da adım adım fotoğraflanıp, video kaydına alınarak, İncirlik’in resmi internet sitesinde paylaşıldı. Roketlerin, ABD Hava Kuvvetleri Teknik Çavuş Michael Postel ve 447. Seferi Uçak Bakım Filosu Üretim Müfettişi ve Teknik Çavuş Jeremiah Webb tarafından hazırlandığına dikkat çekildi.

  • 5
  • 7
DAĞITIM MERKEZİ: İNCİRLİK

Paylaşılan fotoğraflarda da söz konusu ‘APKWS roketi’nin düşük maliyetine de dikkat çekildi. Söz konusu roketin, aynı zamanda da ABD’nin düzenlediği hava operasyonlarında kullanılan önemli silahlardan biri olduğunun da altı çizildi. Roketin, sadece hava destekli operasyonlarda değil, aynı zamanda da yer ve deniz tabanlı platformlarda da ABD Ordusu’na savaş yeteneği sağladığı yorumu da yapıldı. İncirlik Hava Üssü’nde hazırlanan mühimmatların, buradan da kargo uçaklarıyla diğer operasyon üslerine nakledildiği belirtildi.

  • 6
  • 7
YÜKSEK İSABET ORTALAMASI

ABD Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri tarafından 2002 yılından bu yana kullanılan ‘APKWS roketi’nden ayrıca ABD Kara Kuvvetleri de ‘Apache’ helikopterlerinde kullanıyor. APKWS, standart 70 milimetrelik (2.75 inch) güdümsüz roketi, ‘hassas lazer güdümlü rokete’ çeviren bir gövde ortası kiti ile meydana gelen bir roket olarak öne çıkıyor. ‘Tak-çalıştır’ tasarımı, kitin çeşitli platformlarda da kullanılmasını sağlıyor. Yarı aktif aracıya sahip olan roket, zırhsız veya hafif zırhlı hedeflere karşı kullanılırken, sabit ve hareketli hedeflere karşı da oldukça etkili. ‘APKWS roketi’, yüksek isabet ortalamasıyla da dikkat çekiyor.

  • 7
  • 7