FOTO GALERİ

14 Ağustos 2018 çeyrek altın son dakika fiyatları gram altın bilezik Kapalıçarşı ne kadar?

14 Ağustos 2018 çeyrek altın son dakika fiyatları gram altın bilezik Kapalıçarşı ne kadar? Altın yükselir mi, düşer mi? Altın Fiyatları bugün ne olur? Altın alınır mı? Satılır mı? sorularının cevapları bugünlerde çok fazla merak ediliyor. Güvenli liman olarak biline altın fiyatları da yükseldi. 14 Ağustos 2018 günü gram altın 267 liranın üstünde. Çeyrek uçtu gitti. Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Dolardaki aşırı hareketlenme sonrası altın fiyatları da ons bazında yükselişe geçti. Gram altın çeyrek altın ve cumhuriyet altının da fiyatları rekor seviyeleri gördü. 14 Ağustos 2018 pazartesi günü ise altın fiyatları merak konusu oldu. Dolar almaktan ya da satmaktan çekinen yatırımcı güvenli liman olarak bilinen altına yönelmek istiyor. Ancak altın fiyatları bugün çok yüksek seviyelerde. Peki ilk günün rakamları nasıl oluştu?

  • 1
  • 12
Cuma günü dolar kurundaki değer kazançlarının etkisiyle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 15,5 primle 249,8 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, yeni haftanın ilk işlem gününe de yükselişle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 4,5 değer kazancıyla 260 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 425 lira, Cumhuriyet altını da 1.732 liradan satılıyor. Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 1.208,7 dolardan alıcı buluyor.
  • 2
  • 12
Anlık altın fiyatları verilerine göre ise bu sabah 448 liradan satılan çeyrek altın dolar hamlesiyle birlikte 449 liraya geriledi. Gram altın ise anlık verilere göre 266-67 liradan işlem görüyor. Cumhuriyet altını 1794 liradan satılırken tam altın 1767 lira.
  • 3
  • 12
Analistler, bugün açıklanacak önemli bir veri olmadığını ve piyasalarda iç dinamiklerin öne çıkacağını belirterek, hafta genelinde ise yarından itibaren hareketlenecek veri takviminin küresel piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) gelen hamlelerin Türk lirası varlıklar üzerindeki satış baskısını hafifletebileceğini ifade eden analistler, altının ons fiyatında ise 1.205 doların destek konumuna geldiğini söyledi.
  • 4
  • 12
Peki bu durumda altın alınır mı satılır mı? İşin aslı analistler de dolarda hareketliliğin yaşandığı bugünlerde altın için temkinli konuşuyorlar. Araştırma Uzmanı Muammer Demir, altın fiyatları için şu yorumu yapıyor: Türk lirası’ndaki geçen Cuma günü yaşanan sert değer kaybı ve yüksek dalgalanma boyutu ve bu dalgalanmanın ABD ile yaşanan gerilimde düşüş yaşanmadığı sürece devam edeceği beklentisi teknik seviyelerin verilmesini zorlaştırıyor. Bu nedenle Gram Altın’da bugün için herhangi bir teknik seviye önerisi veremiyoruz.
  • 5
  • 12
Genel olarak altın yorumcuları fiyatlarını nereye gidebileceğini kestiremezken bu fiyatlar üzerinden altın almak biraz riskli görünüyor. Uzmanların altın alacaklara tav siyesi piyanın biraz daha durulması sonrası işlem yapmaları yönünde.
  • 6
  • 12
Altın Nedir? Kimyada Au sembolü ile gösterilen, parlak sarı renklerde, metal grubuna ait bir elementtir. Kolay tepkimeye girmemesi özelliğiyle bilinen altın, havadan ve sudan etkilenmez. Bu nedenle asla paslanmaz, renginde kararma olmaz. Saf halinde ise oldukça yumuşak olmasından ötürü, kolaylıkla işlenip; şekil verilebilir değerli bir metaldir.
  • 7
  • 12
Altın Nasıl Bulunur? Altının Elde Edilişi Altın Madeni Altın içeren cevherler, parçaları öğütme değirmenlerinde hamur haline getirilmektedir. Elde edilen hamur içinde bulunan altın taneleri dağınık haldedir. Altın burada malgama tekniği ile ayrılır. Malgamalama işlemi uygulanan hamurun, konsantresi artırılır ve seyreltik sodyum siyanür çözeltisiyle işlenmesi sağlanır. Böylece altın ve sodyum siyanür reaksiyona girer, bileşik halini alır. Bileşik içindeki altınının çökmesi sağlanır ve çökelti içinden altın, gümüş dışındaki tüm maddeler alınır. Gümüş ise nitrik asit ile sülfürik asit etkileşmesiyle beraber çözünür ve elde altın kalır.
  • 8
  • 12
Altının Kullanım Alanları Nelerdir? Geçmiş tarihlerde direkt para olarak kullanılmış ve bu kullanımı yüzyıllarca sürmüştür. Son yüzyıllarda ise sadece kâğıt paranın değerini yükseltmek amacıyla kullanılmış ama altının bu alandaki kullanımı artık son bulmuştur. Gündelik hayatta artık para olarak kullanılmayan altın, para ile satın alınır hale gelmiştir. Yatırım aracı olarak günümüzde en güvenilir kabul edilen araçlardandır. Diğer yatırım araçlarından daha az risk taşıdığı düşünüldüğünden rağbet çoktur. Eskiden yastık altı yatırım aracı olarak bilinen altın, günümüzde borsa ve forex piyasasında yatırımcıların en çok tercih ettiği enstrümanlar arasındadır.
  • 9
  • 12
Takı ve mücevherlerin yapımında en çok tercih edilen maddedir. Günümüzde evliliklerin ve çeşitli eğlencelerin vazgeçilmezidir. En başta bilezik olmak üzere yüzüklerde, kolyelerde, küpelerde kullanılır. Altının en meşhur olmayan kullanım alanı ilaç sektörüdür. Altının, elektron mikroskoplarda çeşitli kullanımları bulunur. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yiyeceklerin üzerine süsleme amacıyla altın serpilir. Bu konuda en meşhur ülke Hindistan’dır. Hatta ülkenin bazı içeceklerinde bile küçük altın parçaları bulunur. Endüstri alanında altın yaygın olarak kullanılmaktadır. Paslanmanın azalması için CD üretiminde, buzlanmayı önlemek için uçakların kokpit camlarında, koruyucu amacıyla bazı uydularda ve fotoğrafçılık alanında kullanılır.
  • 10
  • 12
Altının Tarihçesi Altın Tarihi - Altının Tarihçesi Bilinen en eski kayıtlara göre Mısır hükümdarları döneminde milattan önce 3200 yıllarında, altın darphanelerde çubuklar haline getirilerek, para yerine kullanılmıştır. Peru’da milattan önce 2000 yılına ait altından yapılmış eşyaların kalıntıları bulunmuştur. Yunanlılar, İranlılar, Sümerler, Asurlular ve özellikle Lidyalılar altına önem veren medeniyetlerden bazılarıdır.
  • 11
  • 12
ALTIN NERELERDEN ÇIKARILIR? Okyanus dipleri, akarsuların kumlu yatakları ve volkanik kuvarslar içerisinde altın madenleri yeryüzüne çıkar. Buralarda yeryüzüne çıkan altınların külçe halinde oldukları bilinmektedir. Sel yatağı kumlarının içerisinde ortaya çıkan altının kumdan ayırt edilmesi son derece kolaydır. Yassı ve yuvarlak bir kap altını ayırt etmekte kullanılan bir araç ve gereçtir. Okyanus diplerinde ve nehir yataklarında altın bulmak için ise tarak makinelerinden yararlanılır. Küçük parçacıklar halinde bulunan altınlar kuvars kayalıklarında ortaya çıkarlar.
  • 12
  • 12
ÇEYREK ALTIN NEDİR? Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.