FOTO GALERİ

Japonların kendilerine özgü sokak yemekleri

Japon mutfağı da her ne kadar Çin'den etkilenmiş olsa da, kendine özgün tarzını yaratmayı başaran bir ülke. Deniz ürünlerinin çeşitliliğiyle ilginç yemeklere ev sahipliği yapan Japonların kendilerine özgü sokak yemeklerini ve yapılışlarını sizler için bir araya getirdik.

  • 1
  • 58

1- Dev istiridye

  • 2
  • 58

Bu yiyecekte, istiridye kabuklarından ayrılır ve çiğ olarak tüketilir.

  • 3
  • 58
  • 4
  • 58
  • 5
  • 58
  • 6
  • 58
  • 7
  • 58
  • 8
  • 58
  • 9
  • 58
  • 10
  • 58
  • 11
  • 58

2- Deniz kestanesi

  • 12
  • 58

Zehirli iğnelere sahip olan ve çıplak ayakla asla basılmaması gereken deniz kestanesini Japonlar yemek olarak tüketiyor.

  • 13
  • 58
  • 14
  • 58
  • 15
  • 58
  • 16
  • 58
  • 17
  • 58
  • 18
  • 58

3- Geuduck sashimi

  • 19
  • 58

Bu da diğerleri gibi deniz canlısı. Japonlar bu canlıyı kabuklarından ayırdıktan sonra çiğ olarak tüketiyor.

  • 20
  • 58
  • 21
  • 58
  • 22
  • 58
  • 23
  • 58
  • 24
  • 58
  • 25
  • 58

4- Dev çatılı

  • 26
  • 58

Tek elle tutması dahi zor olan bu dev canlı, ilk önce kabuklarından ayrılıyor.

  • 27
  • 58

Ardından da içindeki etler dışarı çıkarılıyor. Ancak yemek yapıldıktan sonra yine kabuğunda servis ediliyor.

  • 28
  • 58
  • 29
  • 58
  • 30
  • 58
  • 31
  • 58
  • 32
  • 58
  • 33
  • 58
  • 34
  • 58
  • 35
  • 58
  • 36
  • 58
  • 37
  • 58
  • 38
  • 58
  • 39
  • 58

5- Dev deniz tarağı

  • 40
  • 58

Deniz tarağındaki etler ilk önce temizlenip doğranıyor.

  • 41
  • 58

Ardından da temizlenmiş et, kabuğun üzerinde ızgarada pişiriliyor.

  • 42
  • 58

6- Fugu sashimi

  • 43
  • 58

Bu balığın büyük bir kısmı aslında zehirli. Bu nedenle balığın iyice temizlenmiş olması gerekiyor.

  • 44
  • 58

Eğer Japonya'ya giderseniz bu balığı yerken iki kez düşünün.

  • 45
  • 58
  • 46
  • 58
  • 47
  • 58
  • 48
  • 58
  • 49
  • 58
  • 50
  • 58
  • 51
  • 58

7- Takosen

  • 52
  • 58

Takosen, yumurta un ve su karışımından yapılan bir hamur yemeği.

  • 53
  • 58

Bu karışım sebze ve deniz ürünleriyle zenginleştiriliyor.

  • 54
  • 58
  • 55
  • 58
  • 56
  • 58
  • 57
  • 58
  • 58
  • 58