FOTO GALERİ

Japonların dünyayı şaşırtan sokak lezzetleri! Bazılarına bakmak bile zor

Japon mutfağı da her ne kadar Çin'den etkilenmiş olsa da, kendine özgün tarzını yaratmayı başaran bir ülke. Deniz ürünlerinin çeşitliliğiyle ilginç yemeklere ev sahipliği yapan Japonların kendilerine özgü sokak yemeklerini ve yapılışlarını sizler için bir araya getirdik.

Yakup Sönmez

  • 1
  • 58

1- Dev istiridye

Yakup Sönmez

  • 2
  • 58

Bu yiyecekte, istiridye kabuklarından ayrılır ve çiğ olarak tüketilir.

Yakup Sönmez

  • 3
  • 58

Yakup Sönmez

  • 4
  • 58

Yakup Sönmez

  • 5
  • 58

Yakup Sönmez

  • 6
  • 58

Yakup Sönmez

  • 7
  • 58

Yakup Sönmez

  • 8
  • 58

Yakup Sönmez

  • 9
  • 58

Yakup Sönmez

  • 10
  • 58

Yakup Sönmez

  • 11
  • 58

2- Deniz kestanesi

Yakup Sönmez

  • 12
  • 58

Zehirli iğnelere sahip olan ve çıplak ayakla asla basılmaması gereken deniz kestanesini Japonlar yemek olarak tüketiyor.

Yakup Sönmez

  • 13
  • 58

Yakup Sönmez

  • 14
  • 58

Yakup Sönmez

  • 15
  • 58

Yakup Sönmez

  • 16
  • 58


Yakup Sönmez

  • 17
  • 58

Yakup Sönmez

  • 18
  • 58

3- Geuduck sashimi

Yakup Sönmez

  • 19
  • 58

Bu da diğerleri gibi deniz canlısı. Japonlar bu canlıyı kabuklarından ayırdıktan sonra çiğ olarak tüketiyor.

Yakup Sönmez

  • 20
  • 58

Yakup Sönmez

  • 21
  • 58

Yakup Sönmez

  • 22
  • 58

Yakup Sönmez

  • 23
  • 58

Yakup Sönmez

  • 24
  • 58

Yakup Sönmez

  • 25
  • 58

4- Dev çatılı

Yakup Sönmez

  • 26
  • 58

Tek elle tutması dahi zor olan bu dev canlı, ilk önce kabuklarından ayrılıyor.

Yakup Sönmez

  • 27
  • 58

Ardından da içindeki etler dışarı çıkarılıyor. Ancak yemek yapıldıktan sonra yine kabuğunda servis ediliyor.

Yakup Sönmez

  • 28
  • 58

Yakup Sönmez

  • 29
  • 58

Yakup Sönmez

  • 30
  • 58

Yakup Sönmez

  • 31
  • 58

Yakup Sönmez

  • 32
  • 58

Yakup Sönmez

  • 33
  • 58

Yakup Sönmez

  • 34
  • 58

Yakup Sönmez

  • 35
  • 58

Yakup Sönmez

  • 36
  • 58

Yakup Sönmez

  • 37
  • 58

Yakup Sönmez

  • 38
  • 58

Yakup Sönmez

  • 39
  • 58

5- Dev deniz tarağı

Yakup Sönmez

  • 40
  • 58

Deniz tarağındaki etler ilk önce temizlenip doğranıyor.

Yakup Sönmez

  • 41
  • 58

Ardından da temizlenmiş et, kabuğun üzerinde ızgarada pişiriliyor.

Yakup Sönmez

  • 42
  • 58


Yakup Sönmez

  • 43
  • 58


Yakup Sönmez

  • 44
  • 58


Yakup Sönmez

  • 45
  • 58

6- Fugu sashimi

Yakup Sönmez

  • 46
  • 58

Bu balığın büyük bir kısmı aslında zehirli. Bu nedenle balığın iyice temizlenmiş olması gerekiyor.

Yakup Sönmez

  • 47
  • 58

Eğer Japonya'ya giderseniz bu balığı yerken iki kez düşünün.

Yakup Sönmez

  • 48
  • 58

Yakup Sönmez

  • 49
  • 58

Yakup Sönmez

  • 50
  • 58

Yakup Sönmez

  • 51
  • 58

7- Takosen

Yakup Sönmez

  • 52
  • 58

Takosen, yumurta un ve su karışımından yapılan bir hamur yemeği.

Yakup Sönmez

  • 53
  • 58

Bu karışım sebze ve deniz ürünleriyle zenginleştiriliyor.

Yakup Sönmez

  • 54
  • 58

Yakup Sönmez

  • 55
  • 58

Yakup Sönmez

  • 56
  • 58

Yakup Sönmez

  • 57
  • 58

Yakup Sönmez

  • 58
  • 58