1- Dev istiridye
Bu yiyecekte, istiridye kabuklarından ayrılır ve çiğ olarak tüketilir.
2- Deniz kestanesi
Zehirli iğnelere sahip olan ve çıplak ayakla asla basılmaması gereken deniz kestanesini Japonlar yemek olarak tüketiyor.
3- Geuduck sashimi
Bu da diğerleri gibi deniz canlısı. Japonlar bu canlıyı kabuklarından ayırdıktan sonra çiğ olarak tüketiyor.
4- Dev çatılı
Tek elle tutması dahi zor olan bu dev canlı, ilk önce kabuklarından ayrılıyor.
Ardından da içindeki etler dışarı çıkarılıyor. Ancak yemek yapıldıktan sonra yine kabuğunda servis ediliyor.
5- Dev deniz tarağı
Deniz tarağındaki etler ilk önce temizlenip doğranıyor.
Ardından da temizlenmiş et, kabuğun üzerinde ızgarada pişiriliyor.
6- Fugu sashimi
Bu balığın büyük bir kısmı aslında zehirli. Bu nedenle balığın iyice temizlenmiş olması gerekiyor.
Eğer Japonya'ya giderseniz bu balığı yerken iki kez düşünün.
7- Takosen
Takosen, yumurta un ve su karışımından yapılan bir hamur yemeği.
Bu karışım sebze ve deniz ürünleriyle zenginleştiriliyor.