İstanbul‘da hangi semtin amortisman süresi kârlı?

Gayrimenkul uzmanları yatırımcıların 'Hangi ilçeden ev almalıyım' sorusuna, 'Amortisman süresi kârlı olan bölgeden al' yanıtını veriyor. Amortisman süresi en kârlı bölgelerin başında Gaziosmanpaşa ve Fatih geliyor.

İstanbul‘da hangi semtin amortisman süresi kârlı"

Gayrimenkul uzmanlarına “Hangi ilçeden ev alayım?.” sorusunu yönelten yatırımcılar, “Amortisman süresi kârlı olan bölgeden ve konuttan al" cevabını alıyor. Gaziosmanpaşa, Fatih, Bahçelievler, Avcılar ve Bağcılar gibi ilçelerde amortisman süresinin kısalığı dikkat çekiyor. Bu ilçeler en çok kazandıran bölgeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Tüketicilerin konut alımında en çok dikkat ettikleri konuların başında 'amortisman süresi' geliyor. Yatırımcılar, konut alırken, kâr etmeyi planlarken, konuta yapılan yatırımda kazanç sağlanabilmesi için, “bir evin amortisman süresinin ne kadar kârlı olacağı” sorusuna cevap bulmak gerekiyor.  İstanbul'dan ev alan bir yatırımcı, konutun metrekaresine ortalama 2.927 lira ödüyor. Kiralık evlerin metrekaresi ise ortalama 19 lira civarında. 100 metrekarelik bir ev ele alındığında; ortama fiyatının 292.700 lira olduğu ortaya çıkıyor. Bu evin aylık kira ortalamasının da 1.900 lira olduğunu düşünülürse kendini 13 yılda amorti ettiği ortaya çıkıyor. 

19 yıla kadar çıkıyor 

İlçeler bazında bakıldığında, Ataşehir'de metrekare fiyatları 4.203 lirayı buluyor. Evlerin kendini amorti etme süresi ise 19 yıla kadar çıkıyor. Avcılar'da metrekare fiyatları 1.750 lira, amortisman süresi ise 16 yılı buluyor. 

En uzunu Kadıköy

- Gaziosmanpaşa: 8 yıl 
- Eyüp: 12 yıl 
- Esenyurt: 13 yıl 
- Beyoğlu: 15 yıl 
- Beylikdüzü: 15 yıl 
- Sancaktepe: 15 yıl 
- Küçükçekmece: 15 yıl 
- Kağıthane: 16 yıl 
- Büyükçekmece: 16 yıl 
- Şişli: 17 yıl 
- Pendik: 17 yıl 
- Kartal: 17 yıl 
- Fatih: 17 yıl 
- Maltepe: 19 yıl 
- Tuzla: 21 yıl 
- Çekmeköy: 22 yıl 
- Ümraniye: 17 yıl 
- Üsküdar: 18 yıl 
- Zeytinburnu: 18 yıl 
- Sarıyer: 24 yıl 
- Kadıköy: 26 yıl   

Tüm Emlak haberleri için tıklayın