Gaziosmanpaşa’da ‘markalı dönüşüm‘

Gaziosmanpaşa’da milyarlık projeler hayata geçiyor. Bölgede son dönemde gayrimenkul sektöründe büyük hareketlilik yaşanıyor.

Gaziosmanpaşa’da ‘markalı dönüşüm‘

İstanbul’un önemli kentsel dönüşüm merkezlerinden Gaziosmanpaşa’da çalışmalar devam ederken özel şirketlerin imzasını taşıyan projeler yatırımcılardan ilgi görüyor. Gaziosmanpaşa’nın en büyük projesine ise İhlas Yapı imza atacak. Proje Karayolları ve Yenimahalle’yi kapsıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne bağlı Gaziosmanpaşa İnşaat ile sözleşmeleri imzalayan İhlas, 988 bin metrekare alanda dönüşüm yapacak. İlk etapta 4.500 konut ve ticari alan geliştirilecek. Şirket, buradan 1 milyar 860 milyon dolar ciro hedefliyor. 

BELEDİYENİN KONUTLARI 

Gaziosmanpaşa’da belediye tarafından inşa ettirilen Sarıgöl Kent Konutları dönüşüm projesi de yer almakta. İnşaat ve satışların tüm hızıyla devam ettiği projede teslimler 2014 sonunda yapılacak. 20 bin metrekare arsada yükselen ve 725 daireli proje geniş yeşil alanlarıyla da ön plana çıkıyor. Sarıgöl Kent Konutları’nın yüzde 90’ından fazlası satılmış durumda. 

BAKIRCI YAPI’DAN DEV PROJE 

Bakırcı Yapı da Gaziosmanpaşa'nın önemli projelerinden birine imza atmayı planlıyor. 916 konutun yer alacağı projede ayrıca 52 ofis ve 54 dükkan bulunacak. 8 bloğun yer alacağı projede 1+0'dan 4+1'e kadar daire seçenekleri bulunuyor.  

1,5 MİLYAR TL'LİK YATIRIM 

Via Properties&Gürsoy ortaklığında inşa edilmekte olan Viaport Venezia 1,5 milyar liralık yatırım değeriyle dikkat çekiyor. İtalyan konseptiyle dikkat çeken projede Venedik Sarayları, Venedik Ofisleri ve ticari birimler yer alıyor. 

Vialand’in yanı başında yükseliyor 

Atik&Akın, Enga, Yimta İnşaat ve Gopaş’ın ortaklığında 20 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen Essenora projesinde satışlar ve inşaat devam ediyor. 2016 yılı içerisinde teslim edilmesi planlanan projede toplam 732 daire bulunuyor. Vialand’in hemen yanındaki 20 bin metrekarelik arsada yükselen proje sosyal donatı alanlarıyla da ön plana çıkıyor. 

Sur Yapı’nın yeni imzası 

Gaziosmanpaşa TEM bölgesinde hayata geçirilen Sur Yapı projesinde lansman öncesi avantajlı fiyatlarla satışlar devam ediyor. Yüzde 10 indirimle satışa çıkan projede yüzde 50 peşinat verip kalan bölümü 48 ayda sıfır faizle tamamlama fırsatı sunuluyor. Projede yaşam Temmuz 2016’da başlayacak. 

Artaş’ın ikinci lüks projesi 

Daha önce Avrupa Konutları Tem projesiyle bölgenin çehresini değiştiren Artaş İnşaat, projenin tam karşısında Emlak Konut GYO’nun satışa çıkardığı arsada Avrupa Konutları Tem 2’yi inşa ediyor. 2015'in Şubat ayında tamamlanacak olan Tem 2 projesinde 414 daire ve 34 ticari birim bulunuyor. Proje 17 bin metrekare arsada hayat buluyor.

Tüm Emlak haberleri için tıklayın