Uzakdoğulu turist kültüre Avrupalılar denize geliyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Uzakdoğu ve Amerika kıtası ülkelerinden gelen turistler kültür turlarını, Avrupalı turistler deniz-kum-güneş turizmini, Ortadoğulu turistlerin ise şehir ve doğa turlarını tercih ettiğini söyledi.

Uzakdoğulu turist kültüre Avrupalılar denize geliyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'ye, Uzakdoğu ve Amerika kıtası ülkelerinden gelen turistler kültür turlarını, Avrupalı turistler deniz-kum-güneş turizmini, Ortadoğulu turistlerin ise şehir ve doğa turlarını tercih ettiğini söyledi. Bağlıkaya, son dönemde gastronomi, sağlık, alışveriş, kamp ve karavan turizmine yönelik talepte de artış gözlendiğini belirterek, "Türkiye, salgın dahil her koşulda dünyada tercih edilen destinasyonlardan biri olmayı başarıyor" dedi.

HEDEF 40 MİLYONA İNDİ

Bağlıkaya, yıl geneline yönelik tahminlerinin toplam 45 milyon ziyaretçi sayısı ve 35 milyar doların üzerinde turizm geliri olarak belirlendiğini hatırlattı. Ancak Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer alan Rusya Federasyonu ile en çok misafir ağırlanan üçüncü ülke konumundaki Ukrayna arasındaki şubatta başlayan savaş nedeniyle bu yıla ilişkin beklenti ve öngörülerin yeniden gözden geçirilmesi zorunluluğunun doğduğuna dikkati çeken Bağlıkaya, "Tüm pazarlar dikkate alındığında 2022 yılında 35 milyon yabancı, 5 milyon civarında da yurt dışında yaşayan vatandaş ziyaretçilerimizle birlikte toplam ziyaretçi sayımızın 40 milyon seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz. Türkiye'nin toplam turizm gelirinin ise 32 milyar dolar civarında olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın