TÜV Austria'dan 40 milyon euro yatırım

TÜV Austria, Türkiye'de yatırımlarını artırmak için kolları sıvadı.

TÜV Austria'dan 40 milyon euro yatırım

Bu yıl kuruluşunun 150'nci yılını kutlayan, dünyanın önde gelen test, denetim ve belgelendirme firmalarından TÜV Austria, Türkiye'de yatırımlarını artırmak için kolları sıvadı. TÜV Austria ekosistemi için Türkiye'nin çok önemli bir ülke olduğunun altını çizen TÜV Austria CEO'su Dr. Stefan Haas, bugüne kadar Türkiye pazarında 15 milyon euroyu aşan bir yatırıma imza attıklarının altını çizdi. Haas, "Demir yolları, test hizmetleri ve siber güvenlik test merkezi gibi alanlarda gerçekleştireceğimiz yeni yatırımlarla da bu rakamı 40 milyon euroya çıkarmayı hedefliyoruz. Toplam büyüklüğü 25 milyon euroyu bulacak bu projeleri de bu yıl içerisinde de hayata geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

4 YENİ ALANA GİRİYOR

4 yeni alanda yatırım yapmayı planladıklarını belirten Haas, "Özellikle Türkiye'de vagon testleri yapma konusunda çok istekliyiz. Bugün Türkiye'de bizim yapmak istediğimiz ölçekte bir test ve teknoloji merkezi yok. Bu yatırım için öncelikle Eskişehir ve Ankara bölgesini düşünüyoruz" diye konuştu. Bodrum Denizcilik ortaklığıyla kurdukları TÜV Austria Marine şirketiyle ilk kez denizcilik ve yatçılık alanında da faaliyet göstereceklerini aktaran Haas, "TÜV Austria Ekspertiz şirketimizle, ikinci el kara taşıtları pazarında ekspertiz hizmeti sunacağız" ifadelerini kullandı. Haas, diğer yatırımlarının siber güvenlik ve akademi alanlarında olacağını söyledi.

TOGG'A KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ

Şirketin test, muayene ve belgelendirme gibi 300'den fazla alanda Türkiye'de hizmet verdiğini belirten TÜV Austria Bölge Müdürü Yankı Ünal ise, "Türkiye'den bölgedeki 22 ülkeyi yönetiyoruz. Türkiye'de kadrolu çalışan sayımız 700'e yaklaştı" dedi. Ünal, TOGG projesine katkı sunmaya hazır olduklarını da anlatarak, "Yerli otomobilin Avrupa'da yollara çıkabilmesi için denetim ve belgeleme süreçlerinin yanı sıra siber güvenlikle ilgili alanlarda da elektrikli araç seferberliğine katkı sağlayabiliriz" dedi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın