Türkiye ‘ucuz GB' liginde 20'nci

Dünyada mobil interneti en ucuza kullanan ülkeler belirlendi. Cable.co.uk, ülkelerin GB başına ödedikleri mobil internet fiyatlarını dolar bazında karşılaştırdı ve bir liste oluşturdu.

Türkiye ‘ucuz GB' liginde 20'nci

Türkiye’nin 20. sırada yer aldığı listede, mobil internetin en pahalı ve en ucuz olduğu ülkeler sıralanıyor. Çin’in ardından dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olan Hindistan’da mobil internet fiyatları 2019 yılında yüzde 65’lik bir düşüş gösterdi ve 1 GB başına ödenen ücret 0.09 dolara (62 kuruşa) kadar geriledi. Yine de sektöre yakın isimler yakın gelecekte fiyatların artış göstereceğini belirtiyor.

EN PAHALISI AFRİKA

Mobil internetin en pahalı olduğu ülke ise 27.41 dolarla Malavi. Listede beş ülkeden dördünün Sahra Altı Afrika’da yer aldığı görülüyor. Türkiye, GB başına 0.72 dolar yani 4.94 TL ödüyor. Bu da Türkiye’nin mobil internet fiyatları listesinde 20. sırada yer almasını sağlıyor. ABD’nin GB başına 8 dolar (54.89 TL), İngiltere’nin 1.39 dolar (9.54 TL) gibi ücretler ödediği düşünüldüğünde, Türkiye mobil interneti uygun fiyata kullanıyor.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın