Türkiye kendi doğalgazını ne zaman kullanacak? Bakan Dönmez'den Türkiye doğalgazı hakkında müjdeli açıklama!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin kendi doğalgazını kullanacağı tarihi verdi. Bakan Fatih Dönmez, 'İnşallah Karadeniz'in doğalgazını siz değerli aziz vatandaşlarımızla buluşturmak için çalışıyoruz.' dedi. Peki, Türkiye kendi doğalgazını ne zaman kullanacak?

Türkiye kendi doğalgazını ne zaman kullanacak" Bakan Dönmez'den Türkiye doğalgazı hakkında müjdeli açıklama!

Türkiye kendi doğalgazını ne zaman kullanacak? sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Karadeniz ve Akdeniz'de yürütülen doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin kendi doğalgazını kullanacağı tarihi müjdeledi.

TÜRKİYE KENDİ DOĞALGAZINI NE ZAMAN KULLANACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İnşallah Karadeniz'in doğalgazını siz değerli aziz vatandaşlarımızla buluşturmak için çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında artık evlerinizde ocağı yakıp çayı demlediğinizde bizim gazımızı göreceksiniz. Bizim gazımız sizi ısıtacak, yemeğinizi pişirecek, gerektiğinde elektriğe dönüştürüp sizi aydınlatacak" dedi.

Bakan Dönmez'in konuya yönelik açıklamaları şu şekilde:

"Bizi sizin her ne kadar yanınızda olmasak da, dualarınızdan bizi eksik etmediğinizin farkındayız. Özellikle Karadeniz ve Akdeniz'deki çalışmalarımızda bizim ekibimiz 7 gün 24 saat sahada ter dökerken, siz de burada ellerinizi açıp bizlere duada bulundunuz. Rabbim de dualarınızı karşılıksız bırakmadı. 2 sene önce dünyanın en büyük deniz su altı doğalgaz hidrokarbon keşiflerinden birine imza attık. Tam 540 milyar metreküp. İnşallah Karadeniz'in doğalgazını siz değerli aziz vatandaşlarımızla buluşturmak için çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında artık evlerinizde ocağı yakıp çayı demlediğinizde bizim gazımızı göreceksiniz. Bizim gazımız sizi ısıtacak, yemeğinizi pişirecek, gerektiğinde elektriğe dönüştürüp sizi aydınlatacak. Bu yüzden verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz."

  • türkiye doğalgaz
  • ne zaman kullanacak
  • bakan fatih dönmez
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın