Teknoloji hamlesine Vadi'de çifte destek

Türk Telekom, teknoloji hamlesine Juniper ve Plug and Play ile Silikon Vadisi'nde attığı iki ayrı imzasıyla destek verdi. Yapılan işbirliğiyle hem 5G'de yeni adımlar atılacak hem de Türk start-up'lar dünyaya açılacak.

Teknoloji hamlesine Vadi'de çifte destek

Türkiye'den teknoloji ihracatı için vites yükselten Türk Telekom, Silikon Vadisi'nde iki önemli iş birliğine imza attı. ABD'li teknoloji şirketi Juniper Networks ile mevcut işbirliğini genişleten Türk Telekom, yerleştiği Silikon Vadisi'nde Türkiye'deki girişimlerin küresel birer oyuncu olmasına katkı sağlamak amacıyla Plug and Play ile de işbirliğine gitti. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, ocak ayında işbirliğine gittikleri Juniper ile mevcut işbirliklerini uzun dönemli gelir yaratacak yeni alanlar üzerinde geliştirerek daha da ileri taşıyacak yeni bir iyi niyet anlaşması yaptıklarını duyurdu.

MÜHENDİS SAYISI ARTTI

Önal "Türk Telekom olarak, 5G'nin yol haritasının çizilmesinde aktif roller üstlenerek küresel arenada ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz. Juniper ile bir adım daha öteye taşımış olduğumuz işbirliğimiz, dünyaya teknoloji ihraç etme konusunda kararlılığımızı gösteren somut bir adım niteliğinde. 5G yolculuğunda Türkiye'yi öncü yapmaya kararlıyız" dedi. Anlaşma ile daha önce Türk Telekom'un iştiraki Argela'nın 8 kişilik profesyonel uzman kadrosunun Juniper bünyesine geçtiğini hatırlatan Önal "Mutabakat sonrası Juniper bünyesinde çalışacak Argela mühendislerinin sayısının 15 kişiye çıkarılması kararlaştırıldı" dedi.

İmza törenine Türk Telekom CEO'su Ümit Önal (solda) ile Plug and Play CEO'su Saeed Amidi (sağda) katıldı.

5G'DE ORTAKLIK BÜYÜYOR

Juniper Networks CEO'su Rami Rahim de ocak ayında Türk Telekom-Argela'nın alt kuruluşu Netsia ile 5G'ye giden yolu basitleştirecek "RIC" teknolojisini münhasıran lisanslamak ve geliştirmek için bir ortaklık yaptıklarını anımsatarak "Türk Telekom ile laboratuvar ve saha testlerine girme konusunda kararlıyız ve ekiplerimiz, bu platformu önce Türk Telekom'un 4G ağında ve sonunda da 5G ağında hayata geçirmek için koordinasyon içerisinde çalışıyor" diye konuştu. Verilen bigiye göre Türk Telekom, 5G yolculuğunda Türkiye'yi öncü yapmaya kararlı bir şekilde yoluna devam ederken, grup şirketi Argela ve iştiraki Netsia ile birlikte Silikon Vadisi'nde ağırlıklı Türk mühendislerin oluşturduğu bir kadro ile küresel 5G standartlarını belirlemede etkin rol oynayacak yeni RIC teknolojileri üzerinde uzun zamandır çalışıyor.

Ümit Önal ikinci imzaı ise Juniper Networks CEO'su Rami Rahim (sağda) ile birliktte attı.

TÜRK GİRİŞİMLERİ DÜNYAYA AÇACAĞIZ

Türk Telekom'un diğer bir iş birliği alanı ise girişimlere yönelik oldu. Türk girişimlere ilham olacak iş birliğinin duyurusu Silikon Vadisi'nde yapılırken, bu çerçevede şirket, desteklediği girişimlerin küresel arenada ses getirmesine katkı sağlayacak. Bünyesinde 21 unicorn ve binlerce yatırım barındıran dünyanın en büyük girişim ve inovasyon platformlarından Plug and Play ile iş birliğine imza atan Türk Telekom, bu sayede Türkiye'deki girişimlerin küresel oyuncu olmasına destek verecek. Ümit Önal, "21'i unicorn olmuş 1.700'den fazla girişime ev sahipliği yapan Plug and Play, yerli girişimcilerimiz için ne kadar doğru bir adreste olduğumuzu gösteriyor" dedi. Önal "Bu doğrultuda da TT Ventures yatırım portföyünü küresel çapta ölçeklendirerek Türkiye'den önemli girişimlerin dünyaya açılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

PLUG AND PLAY'DAN İSTANBUL'DA OFİS

Türk Telekom'un işbirliğine imza attığı bir diğer kurum olan Plug and Play ile ilgili işbirliği hakkında da bilgi veren Ümit Önal "Ülkemizdeki girişimlerin dünyanın her yerinde konuşulmasını sağlamak için Türk Telekom olarak yolumuzu, tüm parlak fikirler için çalışan, dünyanın en büyük girişim platformlarından Plug and Play ile kesiştirdik" dedi. Plug and Play CEO'su Saeed Amidi ise "Şu an Abu Dabi, Münih, Paris, İstanbul gibi yerlerde 1.000 şirkete destek sağlıyoruz. İstanbul ofisimizi ocakta açtık" diye konuştu.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın