Siparişler beş kat hızlı hazırlanıyor

Migros'ta e-siparişlerin hazırlanması işi artık robotlara emanet. Yerli ürün toplama asistanı ‘Taro'yla siparişler artık beş kat daha hızlı hazırlanıyor.

Siparişler beş kat hızlı hazırlanıyor

Dijital dönüşüm konusunda yatırımlarını hızlandıran Migros, dünya perakendesinde bir ilk olan robot teknolojili ürün toplama asistanı 'Taro'yu mağaza depolarında kullanmaya başladı. Migros Ticaret A.Ş. İcra Başkanı Özgür Tort, konuya ilişkin açıklamasında, "Müşterilerimiz, artık tek tıkla her ürünü evinden sipariş verebilmenin kolaylığını yaşıyor. Özellikle pandemi süreciyle birlikte artan talebi karşılamak adına bir yandan ek istihdam sağlarken, bir yandan da operasyonel hız ve verimlilik adına mağazadan teslim alma seçeneğini ekledik, gölge mağazalarımızı devreye aldık. Şimdi ise dünya perakendesinin yönünü etkileyecek teknolojik bir gelişmeye öncülük ediyoruz" diye konuştu.

YÜZDE 50'Sİ 'TARO'DAN

Özgür Tort, açıklamasına şöyle devam etti: "Mağaza depolarımızda kullanıma aldığımız robot destekli ürün toplama asistanı TARO'yla hızımıza hız kattık, online siparişlerdeki ürün toplama hızımız 5 katına çıktı. Çalışanlarımızın en büyük yardımcısı olacak TARO, yılsonuna kadar Migros Sanal Market siparişlerinin yüzde 50'sini hazırlıyor olacak. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen robot, perakende sektöründe teknolojik anlamda gelinen son nokta."

TEKNOLOJİ İHRACI

Bu ileri teknolojinin fiziksel mağaza ve dağıtım merkezlerinde de kullanılabileceğini vurgulayan Tort, "Robotik sistemler, yapay zeka ve algoritmalarla entegre çalışan ve dünyada ilk olan bu teknolojik sistemin, uluslararası perakendenin kullanımı için ihracatına da olanak sağlayacağız" dedi.

BİR YILDAN KISA SÜREDE GELİŞTİRİLDİ

Robot Taro, Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. Asis Otomasyon CEO'su Yusuf Kaya, "Böyle bir teknolojiyi 12 aydan kısa bir sürede geliştirmek, şirketimizin uzun yıllara dayanan 'robotik ve endüstriyel otomasyon uzmanlığı' sayesinde oldu" değerlendirmesinde bulundu.

MAĞAZADA KENDİ YOLUNU ÇİZİYOR

Taro, mağaza içerisinde bulunan akıllı rafların rehberliğinde en doğru ve en kısa yol haritasını çıkarıyor. Akıllı raflar üzerindeki LED ışıklar ürünü göstermek için yanarak hedefteki doğru ürünü işaret ediyor. Robot üzerindeki QR okuyucuları ve sensörleriyle ürün Migros çalışanları tarafından doğrulanarak sipariş hatasız tamamlanıyor.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın