SGK sıfır faizli kredi başvuru nasıl ve nereden yapılıyor? Sıfır faizli kredi desteği başvuru şartları neler?

SGK sıfır faizli kredi başvuru hakkında detaylar merak konusu oldu. Vatandaşa 240 bin TL'nin üzerinden kredi desteği sağlanacak. Sıfır faizli kredi desteği dar gelirli vatandaşların ev alabilmeleri için imkan sağlıyor. SGK sıfır faizli kredi başvuru nasıl ve nereden yapılıyor? Sıfır faizli kredi desteği başvuru şartları neler?

SGK sıfır faizli kredi başvuru nasıl ve nereden yapılıyor" Sıfır faizli kredi desteği başvuru şartları neler"

SGK sıfır faizli kredi desteği veriyor. Belirli şartları bulunan kredi desteği için başvurular Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştirilecek. SGK sıfır faizli kredi başvuru nasıl ve nereden yapılıyor? Sıfır faizli kredi desteği başvuru şartları neler? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

SGK SIFIR FAİZLİ KREDİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Görev alanına göre Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı ya da SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvurulması gerekiyor. E-devlet üzerinden "faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu" bölümü tıklanarak başvuru yapılabiliyor.

Faizsiz krediden sigortalının kendisi ya da geride kalan hak sahipleri eş, çocuk, anne, baba yararlanabiliyor. Buna göre 3 bin lira aylığı olan sıfır faizli kredi için 750 lira taksit ödüyor.

Kredinin geri ödemesinde kişinin aldığı aylığın dörtte biri oranında kesinti yapılıyor.

SIFIR FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öncelikle SGK'lı olan hak sahipleri. Öncelikle malulün kendisine kullandırılıyor. Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde dul eşine, eşi hayatta değilse ya da evlendiyse çocuklardan birisine kullandırılıyor.

Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anaya veya babaya bir konut ile sınırlı olmak üzere veriliyor.

Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor.

  • sıfır faizli kredi
  • başvuru şartları
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın