2 ay içinde hesaplara yatıyor! Ödemeler SGK tarafından yapılıyor!

Rapor parası ödemeleri SGK tarafından yapılıyor. İşverenin raporu bildirmesinin ardından ödemeler en geç 15 gün içinde PTT üzerinden hesaplara yatıyor. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir konu var. Belli bir süre içinde alınmayan paralar SGK'ya geri iade ediliyor.

2 ay içinde hesaplara yatıyor! Ödemeler SGK tarafından yapılıyor!

İş göremezlik raporu alan ve hamilelik sürecini tamamlayan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tarafından rapor parası ödemesini alıyor. İşverenin raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girmesi gerekiyor. Tüm işlemlerin ardından işçi parasını PTT'ye giderek alıyor. İşte rapor parası hakkında detaylar...

SGK ÖDEMELERİ PTT ÜZERİNDEN VERİYOR!

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

SGK RAPOR PARASI NASIL SORGULANIR?

Öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye veya sisteme tanımlı bankaya ödeme talimatı gönderilir. Daha sonra işçiye SMS yoluyla bilgi verilir. Tüm bu aşamaların sonunda işçi PTT'den ya da ilgili bankadan rapor parasını alır.

SGK rapor parası sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet'e giriş yapılır. Daha sonra 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümüne girilir. Oradan "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" tıklanır. Ardından istenilen bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra detaylara ulaşabilirsiniz.

  • rapor parası
  • rapor parası ne zaman yatar
  • e devlet rapor parası
  • rapor parası sorgulama
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın