MÜSİAD'dan asgariye ek zam desteği

Mahmut Asmalı, çalışan kesimin insanca bir yaşam sınırından uzaklaşmalarına gönüllerinin razı olmayacağını belirterek, işverenin rekabetçi konumunu bozmayacak bir yolla artış olması gerektiğini söyledi.

MÜSİAD'dan asgariye ek zam desteği

SERDAR SAĞLAM

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasını beklediklerini söyledi. MÜSİAD Kadın Uluslararası Farkındalık Zirvesi Basın Tanıtım Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Asmalı, geçmiş dönemde de asgari ücret konusunda en cesur çıkışı kurum olarak kendilerinin yaptığını vurgulayarak emekçinin hakkını almasından yana olduklarını ifade etti. "İşçinin alın teri kurumadan ücretinin hakkını ödeyiniz" hadisini hatırlatan Asmalı, "Biz MÜSİAD olarak çalışanların ezilmesine, alım gücünün düşmesine ve bu noktada insanca yaşama sınırından uzaklaşıp zor bir hayat sürmelerine de gönlümüz razı olmaz.

KALICI ÇÖZÜM BULUNMALI

Bu noktada işverenin rekabetçi statüsünü de bozmamak kaydıyla, belki başka sosyal fonlardan ya da vergi yükü getirmeyen birtakım uygulamalarla ek destek verilebilir diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Hayat pahalılığına kalıcı çözüm bulunması gerektiğini belirten MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, "Şunu ifade etmek isterim ki asgari ücretlinin alım gücünü yükseltecek kalıcı ekonomik politikalara odaklanmak gerektiğini düşünüyoruz. Asgari ücreti artır, daha sonra bu üretim maliyetlerine yansısın ve enflasyon olsun kısır döngüsüne girmemek lazım. Ama geldiğimiz durum da ortada. Muhtemeldir ki bu noktada bir asgari ücret artışı olacaktır" şeklinde konuştu.

MOTTO 'DÜNYA BİZİMLE BAŞLAR'

MÜSİAD Kadın koordinasyonunda Uluslararası Farkındalık Zirvesi düzenliyor. Zirve 14 Haziran tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar, bu yıl ilk kez düzenlenecek zirvenin "Dönüşüm Bizimle Başlar" sloganıyla gerçekleştirileceğini ifade etti. Hayatın her alanında farkındalığı güçlendirme hedefinde olduklarını belirten İlbahar, "Sorun olarak nitelendirilen birçok başlığa çözüm üretecek, yol haritası oluşturacak planlara yön vermek biz insanların elinde" dedi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın