Sosyal yardım alanlara bayram parası 2021 verilecek mi? 1100 TL pandemi desteği bu bayram verilecek mi?

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz bayram yardıma muhtaç bir çok vatandaşa verilen 1100 TL sosyal yardım ödeneği bu bayramda verilmesi bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca düzenlenen 1100 TL'lik yardım parası için başvurular E Devlet üzerinden gerçekleştirilmişti. Başvuru yapıp sonuçları merak edenler ve yeni başvuruları yakından takip eden vatandaşlar internet aramalarında 'Kurban Bayramı'nda pandemi desteği verilecek mi? 1100 TL sosyal yardım ödeneğin ne zaman verilecek? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorularına yanıt arıyor.

Sosyal yardım alanlara bayram parası 2021 verilecek mi" 1100 TL pandemi desteği bu bayram verilecek mi"

Sosyal yardım parasına ilişkin başvurular yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yoğun ilgi görülüyor. Bilindiği üzere Koronavirüs sürecinde yardıma muhtaç bir çok kişiye 1100 TL pandemi desteği sağlandı. Bu bayramda da ihtiyaç sahipleri pandemi desteğinden faydalanmak istiyor. Peki Kurban Bayramı'nda 1100 TL sosyal yardım var mı? 1100 TL sosyal yardım parası ne zaman yatacak? Pandemi başvuru sonuçları açıklandı mı?

1100 PANDEMİ DESTEK BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR MU?

Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya devam ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından e-devlet başvurularında banka hesabı olan veya PTT Kart'ı olan 1,2 milyon haneye 1100 TL tutarındaki destek ödemelerinin yapıldığını ifade etti.

Pandemi nedeniyle zor şartlar altında yaşan ailelere, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1000 TL yardım yapılıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu destek ödemesini 100 TL artırılarak 1100 TL yapıldığını açıklamıştı.

1100 TL YARDIM PARASI NE ZAMAN VERİLECEK?

1100 TL yardım başvurusunu gerçekleştiren ihtiyaç sahibi aileler ödemelerin yapılacağı günü merak ediyor . Söz konusu ödemelerin başvuru sonuçları henüz kesinleşmedi. Sonuçların açıklandığı haberinin gelmesinin ardından vatandaşlar e-Devlet sayfasından "Başvurular Listesi" kısmına tıklayıp 1100 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçlarını görüntüleyebilecek.

PANDEMİ BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

İhtiyaç sahipleri, ücretin yatıp yatmadığını e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı kısmından öğrenebilir.

KURBAN BAYRAMI'NDA 1100 TL PANDEMİ DESTEĞİ VERİLECEK Mİ?

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1, Faz 2 ve son olarak Faz 3 kapsamında gerçekleşti. Kurban Bayramı özelinde herhangi bir ödeme yapılacağına dair resmi bir açıklama yok. Sadece pandemi desteği Faz 3 başvuruları devam etmekte olup, başvuru yapan bir çok vatandaşın da değerlendirme süreçleri E Devlet üzerinden sonuçlanacak.

"BAYRAM HARÇLIĞI" İDİALARINA İLİŞKİN UYARI

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının güvenli internet kullanımı için vatandaşlara rehberlik amacıyla başlattığı SİBERAY programının Twitter hesabından yapılan uyarıda, vatandaşlardan sosyal medyada "E-Devlet üzerinden bayram harçlığı başvurusu" ifadesinin bulunduğu ciddiyetsiz ve asılsız paylaşımlara itibar etmemeleri istendi.

SİBERAY'ın paylaşımında, "Bu tür içerikleri kendi hesaplarımızdan paylaşarak dezenformasyona alet olmayalım. Kamu hizmeti sağlanan elektronik ortamları bilgi kirliliğinden uzak tutalım." ifadelerine yer verildi.

E-devlet bayram harçlığı veriyor mu? EGM'den bayram harçlığı başvuru açıklaması!

1100 TL PANDEMİ DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Başvurusu için;

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmasızın herkes başvuru yapabilir.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

  • kurban bayramı pandemi parası
  • 1100 tl pandemi parası başvuru sonuçları
  • pandemi parası verilecek mi
  • e devlet pandemi parası sonuçları
  • sosyal yardım desteği
  • sosyal yardım desteği ne zaman verilecek
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın