Konutta gaza zam yok! Halkın doğalgazına devlet desteği

Maliyeti devlet üstlendi! Konutta doğalgaza bu ay zam yok. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Avrupa'da vatandaşına en ucuz doğalgaz sunan ülkeyiz. Maliyetin yaklaşık yarısı devletimiz tarafından üstleniliyor.” dedi.

Doğalgazda kasım ayı için mesken tarifesi sabit kalırken sanayi aboneleri için geçerli olacak tarifeye yaklaşık yüzde 48, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yaklaşık yüzde 46 zam yapıldı. BOTAŞ'tan, yapılan açıklamada "Evsel Enerji Fiyat Endeksi'ne göre konutlarda Avrupa'nın en ekonomik doğalgazının Türkiye'de kullanıldığı ifade edilerek "Dünya enerji piyasalarında yaşanan dalgalanmalara bağlı olarak tüketiciler fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldı. Ülkemizde ise bugüne kadar bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. Tüm abone grupları en azami şekilde korunmuştur" denildi.

EN UCUZ ÜLKEYİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de "Eylül ayı itibarıyla Avrupa'da vatandaşlarına en ucuz doğalgaz sunan ülke Türkiye olup, elektrikte ise Ukrayna ve Sırbistan'dan sonra en ucuz üçüncü ülke konumundayız. Vatandaşı korumak için maliyetin yarısını devletimiz üstlenmekte" diye konuştu.

KARADENİZ'İN ALTINA GAZ HATTI

Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın çıkarılacağı Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Filyos Limanı'nda, TPAO'ya tahsis edilen 1 milyon dönümlük alanda, yüzlerce kamyon ve personel ile rafineri ve boru hatları için çalışması yapıyor. Kıyı Lojistik Merkezi Müdürü Özgür Erden "Karada yapılan her şeyi su altında iş makineleriyle yapıyoruz. Deniz tabanında su altı robotlarıyla çalışıyoruz. Filyos Limanı'ndan yaklaşık 80 mil açıkta Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen gazı denizden döşeyeceğimiz boru hattıyla getirerek BOTAŞ'a teslim edeceğiz" dedi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın