Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır, faiz indirimi var mı? İşte Kamu Bankaları konut kredisi faiz oranı hesaplama işlemi ve detayları

Kamu bankaları (Ziraat, Halkbank, Vakıfbank) konut kredi hesaplamaları gündemde. Yapılan 200 baz puana kadar indirim açıklaması üzerinde milyonlarca vatandaş kredi hesaplama uygulamaları üzerinden faiz oranlarını hesaplamaya çalıştı. Söz konusu internet aramalarında araştırılan 'Kamu Bankaları konut kredisi faiz oranı hesaplama nasıl olur? Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır, faiz indirimi var mı?' sorusuna yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik.

Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır, faiz indirimi var mı" İşte Kamu Bankaları konut kredisi faiz oranı hesaplama işlemi ve detayları

Ev almak isteyenlerin gündeminde yer alan konut kredisi faiz oranlarında Kamu Bankaları'ndan yapılan açıklamalar ile birlikte araştırılmaya başlandı. Söz konusu Kamu Bankaları kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yaptığını duyurdu. Peki Kamu Bankaları konut kredisi faiz oranı hesaplama nasıl olur? Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır, faiz indirimi var mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürmesinin ardından gözler bankaların güncel kredi faiz oranlarına çevrilmişti. Gelen son dakika haberine göre; Kamu bankaları (Ziraat, Halkbank, Vakıfbank) kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yaptığını duyurdu. Buna göre; Kamu bankaları konut kredileri faiz oranlarında 1 milyon TL, altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranları uygulayacak.

Merkez Bankası'nın politika faizi indirimi kararının ardından bankaların kredi faizlerini düşüreceği beklentisi artmıştı. Gelen yeni bilgilere göre; Kamu bankaları kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yaptığını duyurdu. Kamu bankaları konut kredileri faiz oranlarında 1 milyon TL, altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranları uygulayacak.

3 KAMU BANKASINDAN ORTAK AÇIKLAMA

22 Ekim 2021 tarihi itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapılmıştır.

Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda % 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise % 1,34 faiz oranları uygulanmaya başlanacaktır.

ZİRAAT KONUT KREDİSİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HALK BANK KONUT KREDİSİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir.on TL, altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranları uygulayacak.

Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir.

Kredi kullanmak isteyen vatandaşlar son dakika ihtiyaç - taşıt - konut kredi faiz oranları sorgulamalarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. Peki güncel kredi faiz oranları ne kadar? Hangi banka ne uyguluyor? İşte banka banka güncel kredi faiz oranları tablosu!

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.59

Taşıt kredisi: 1.59

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.61

Taşıt kredisi: 1.50

İŞ BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.60

Taşıt kredisi: 1.54

Ev kredisi: 1.38

TEB KREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.59

Taşıt kredisi: 1.61

Konut kredisi: 1.58

GARANTİ BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.74

Konut kredisi: 1.52

Taşıt kredisi: 1.62

YAPI KREDİ FAİZ ORANLARI

Bireysel ihtiyaç kredisi: 2.19

Konut kredisi: 1.44

Taşıt kredisi: 1.54

AKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.39

Taşıt kredisi: 1.55

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.68

Taşıt kredisi: 1.81

İhtiyaç kredisi: 1.89

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.39

Konut kredisi: 1.69

Taşıt kredisi: 1.85

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın