2021 KDV oran indirimleri ne zaman sona erecek? KDV indirimi kaç ay uzatıldı?

KDV oran indirimlerine dair detaylı açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan geldi. Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Kovid-19 sürecinde ekonomik açıdan etkilenen sektörlere yönelik KDV indirimleri getirilmişti. Peki, KDV indirimi kaç ay uzatıldı? KDV oran indirimleri ne zaman sona erecek?

2021 KDV oran indirimleri ne zaman sona erecek" KDV indirimi kaç ay uzatıldı"

KDV indirimine dair detaylı bilgiler merak konusu olmaya devam ediyor. Konu hakkında son açıklama ise Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yapıldı. Bakan Elvan, son 1 yıldır uyguladığımız KDV oranı indirimleri ile ilgili duyuruyu resmi Twitter hesabından yaptı. Peki, KDV indirimi kaç ay uzatıldı? KDV oran indirimleri ne zaman sona erecek?

KDV İNDİRİMİ KAÇ AY UZATILDI?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oranı indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz. Esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Ekvan açıklamasında, "Türk lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz. Böylece Türk lirası mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

20 Haziran'da yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti;

Salgın döneminde işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımızı kısa çalışma ödeneğinden pek çok destekle destekledik. Turizimcilere verdiğimiz KDV desteğini de 1 ay daha uzatıyoruz. Bu konuda oldukça iyi bir yere geldik. Bugün itibariyle yaptığımız aşı sayısı 43 milyon doza yaklaşmıştır. Son 1 haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yaptıran ülke konumundayız. Hedefimiz birkaç hafta içerisinde 18 yaş nüfusumuzun üstünün tamamına açmaktır.

  • KDV indirimi
  • KDV indirimi kaç ay uzatıldı
  • KDV indirimi ne zaman son
  • KDV indirimi uzatıldı
  • KDV oran indirimi
  • kdv hesaplama
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın