İstenmeyen SMS'te yeni dönem: Onay süreci başladı

Ticaret Bakanlığı'nın, tüketicilerin istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar gibi iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla oluşturduğu ‘Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS)' kullanıma açıldı.

İstenmeyen SMS'te yeni dönem: Onay süreci başladı

Sistemle onaysız elektronik iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılması amaçlanıyor. İYS ile tüketiciler verdikleri ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecek. Bakanlık tarafından 150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre 31 Aralık tarihinde sona erdi.

E-DEVLET’TEN İŞLEM

Vatandaşlar iletilere ilişkin onaylarını 16 Şubat’a kadar e-Devlet’ten veya www.iys.org.tr’den kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek. Ayrıca, 150 bin adet ve altında ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre ise 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Tüketiciler onayları 1 Haziran-16 Temmuz arası kontrol edebilecek. Vatandaşların ret hakkını kullanılmaması halinde, İYS’ye aktarılan veriler onaylı sayılacak.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın