Bakan Nebati sektör temsilcileriyle görüştü... 'Fiyatlarda cesur adım için mutabık kaldık'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektör temsilcileriyle bir araya geldiği toplantının ardından 'Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık' mesajını paylaştı.

Bakan Nebati sektör temsilcileriyle görüştü... 'Fiyatlarda cesur adım için mutabık kaldık'

AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileriyle yaptıkları görüşmelere ilişkin, "Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık." ifadesini kullandı.

AA'nın haberine göre, Bakan Nebati, Twitter hesabından, temel politika önceliği olarak belirledikleri enflasyonla mücadele çalışmalarına ilişkin paylaşım yaptı.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileriyle yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Nebati, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık. Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek ve istikrara kavuşmasını sağlamak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın