İşsizlik bir tık düştü

Ek istihdama faiz desteği geliyor. Ekonomi Reform Programı'nda yer alan bazı düzenlemelerin yasal ayağını oluşturan Torba Yasa Tasarısı Meclis'e geldi.

İşsizlik bir tık düştü

Yasa tasarısı, 18 yaş altına Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) imkanı ve KOBİ'lere ek istihdamda teşvik getiriyor. Düzenlemeye göre KOBİ'lere ilave olarak istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primleri kredi faizi veya kar payı bakiyesinden düşülmesine olanak sağlıyor. Teklife göre 31 Mayıs'a kadar karşılığı olan çeklere ödeme yapılabilecek.

Teklif ile 18 yaş altının BES kapsamına alınmasına ilişkin yasal düzenlemeye gidilirken üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandıklar 31 Aralık 2023 tarihine kadar kısmen veya tamamen BES'e dahil olabilecekler. Tasarıyla Finansal İstikrar Komitesi oluşturulacak. Orta Vadeli Mali Plan ve Orta Vadeli Program belgeleri de bundan böyle Orta Vadeli Program adı altında tek bir belge olarak düzenlenecek.

MARTTA 550 BİN KİŞİ İŞBAŞI YAPTI

İşsizlik oranı pandemiye rağmen martta 0.1 puan düşüşle yüzde 13.1'e geriledi. İşsizlikteki düşüşe rağmen işsiz sayısı bir önceki aya göre 59 bin kişi artarak 4 milyon 236 bin kişiye çıktı. İstihdam martta 550 bin kişi artarak 28 milyon 89 bin kişi, istihdam oranı ise 0.8 puanlık artış ile yüzde 44.3 oldu. İşbaşı yapan 550 bin kişinin 480 bini sanayide çalışmaya başladı.

  • bireysel emeklilik sistemi
  • ekonomi reform programı
  • kobi
  • istihdam
  • faiz
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın