İlan edildi! Bekçi alımı sınav tarihi ne zaman? Bekçi alımı sınav yerleri belli oldu mu?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bekçi alımı sınav tarihi yayınlandı. Bekçiliğe, Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinin ilgili hükümlerinde belirtilen şartları taşıyan en az lise ve dengi okul mezunu erkek adaylar başvuru yapabiliyor. Peki, bekçi alımı sınav tarihi ne zaman? Bekçi alımı sınav yerleri belli oldu mu?

İlan edildi! Bekçi alımı sınav tarihi ne zaman" Bekçi alımı sınav yerleri belli oldu mu"

Bekçi alımı yazılı sınav tarihi belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan ilanda sınav tarihi ve sınavın uygulanmasına ilişkin detaylar duyuruldu. Bekçilik için başvurularını tamamlayan adaylar sınav ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, bekçi alımı sınav tarihi ne zaman? Bekçi alımı sınav yerleri belli oldu mu?

BEKÇİ ALIMI SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00'da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacaktır.

BEKÇİ ALIMI SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Adaylara ait sınav giriş belgeleri 08 Temmuz 2022 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

SINAV KONULARI VE SORU DAĞILIMLARI

Sınavda sorulacak sorulara ait konu başlıkları:

SINAVIN UYGULANMASI

SORU SAYISI: 100 soru

SINAV MERKEZİ: Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas il merkezleri

SINAV SAATİ VE SÜRESİ: Saat: 10.00

120 dakika, Tek oturum hâlinde gerçekleştirilecektir.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yaparak, nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüklerince alınan adaylar, Nüfus Müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu T.C.geçici kimlik belgesi ile sınava alınabilecektir.

Koronavirüs tanılı olan aday/adaylar olması durumunda, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan 'Covıd-19 Kapsamında Kurum ve Kuruluşlar Tarafından Ölçme/Değerlendirme Amaçlı Yapılan Yazılı Sınavlarda (Ulusal Sınavlar Hariç) Alınması Gereken Önlemler' doğrultusunda sadece sınavın yapılacağı il merkezlerinde işlem yapılacaktır.

Sınav sonuç bilgileri 05 Ağustos 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ internet adreslerinden yayımlanacaktır.

  • bekçilik sınavı
  • bekçilik sınavı ne zaman 2022
  • bekçi alımı sınavı
  • bekçi alımı sınav tarihi
  • bekçilik yazılı sınavı
Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın