İkinci el otomobilde bayram bereketi

Ramazan Bayramı'yla birlikte ikinci el satışları ve araç kiralama sektörü coştu. Yükselen talebe bağlı olarak ikinci el fiyatları geçen aya göre yüzde 5 yükselirken, araç kiralama sektöründe de hareketlilik bayramda tavan yaptı.

İkinci el otomobilde bayram bereketi

Bayram öncesinde artan seyahat talebi ikinci el otomobil ve karalamayı tetikledi. Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü Birkan Çalışkan, mart ayının 2022 yılında en yüksek işlem hacmine ulaşılan 2. el pazarı sonuçlaryla kapandığını bildirdi. Martta 762 bin seviyesinde 2. el işlemi gerçekleştiğini aktaran Çalışkan, "İçinde bulunulan dönemde bireysel mobilite ihtiyacının ötesinde 2. el araçlar tüketici açısından bir yatırım argümanı niteliği taşıyor" dedi. Ocak ayından bugüne sıfır araç fiyatlarına bağlı olarak 2. el fiyatlarında yüzde 11'lik artış olduğunu aktaran Çalışkan, "Pazardaki işlem ise yüzde 9 arttı. Talebin yüksek olduğu bir ay ile karşı karşıyayız. Bayramda kullanıcıların bireysel mobilite ihtiyaçları da gün yüzüne çıktı" dedi.

2Plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür de 2. el otomotiv pazarında bayram hareketliliğinin yüzleri güldürdüğünü ifade ederek, nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 daha fazla 2. el araç satışı gerçekleşeceğini belirtti. Ülgür, "Bayram sonrası çok daha hareketli geçecek" dedi. Sıfırda araç bulunamadığı için 2. el araçlara yöneleceğini ve bu durumun fiyat artışlarına yol açacağını vurgulayan Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu, mart ayına göre artışın % 5 olduğunu söyledi.

ARAÇ KİRALAMADA TATİL YOĞUNLUĞU

Bayram tatili nedeniyle ikinci el araç satışının yanı sıra araç kilamaya da ilgi arttı. OKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici "Kısa süreli araç kiralamada bayram döneminde yüzde 80 doluluk yaşanıyor" dedi. Yolcu360 CEO'su Umut Yıldırım ise araç kiralamalarında geçtiğimiz seneye oranla % 205'lik bir artış yakaladıklarını belirtti.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın