Güven damgası hızla yayılıyor

Tüketicinin müşteri bilgilerini koruyarak, e-ticaret sitelerinden rahatlıkla alışveriş yapmasını sağlayan ‘güven damgası' yaygınlaşıyor. Bakan Pekcan, e-ticaret sitelerine çağrı yaptı.

Güven damgası hızla yayılıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Tüm e-ticaret sitelerimizi, ülkemizin e-ticaretteki kalite öncelikleriyle uyumlu biçimde güven damgalarını alarak faaliyetlerini sürdürmeye davet ediyorum” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, ‘güven damgası’ sistemine yeni e-ticaret şirketlerinin dahil olması dolayısıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.

‘TR-GO’ LOGOSU VAR

Güven damgası sahibi e-ticaret sitelerinin tüketicinin korunması, kişisel veriler, ödeme sistemleri konusunda ilgili mevzuata uygun davranacağını ve güvenilir bir otorite tarafından denetleneceğini vurgulayan Bakan Pekcan, şunları kaydetti: “Bu siteler, bilgilerin yalnızca internet sitesi ve ilgili kullanıcı tarafından görülmesini sağlayan sertifikalar kullanacak, belli aralıklarla yapılan testlerle güvenlik açıkları tespit edilebilecek. Alıcıların siparişi hakkında bilgi alabilmesi, talep ve şikayetlerin etkin bir şekilde değerlendirilmesi sağlanacak. Malın stok bilgisi, içeriği, ölçüleri gibi özelliklerine ilişkin pek çok ayrıntıya sitede yer verilecek. Ayrıca, alıcıya siparişinin durumu hakkında bilgi ve kargo takip imkanları sunacak.” Pekcan, tüm işletmelerin bu damgayı alabilmesi ve vatandaşların farkındalığının artırılması için TOBB ile tanıtım faaliyetlerini sürdüreceklerini belirterek, e-Ticaret sitelerine de davette bulundu. Güven damgasına sahip sitelerde ‘TR-GO’ logosu yer alıyor. 

18 E-TİCARET SİTESİNE BELGE

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, ‘güven damgası’ alan şirket sayının 18’e ulaştığını söyledi. Siteler şöyle: Gitti Gidiyor, Hepsiburada, Modanisa, PTTEM, Sahibinden, Pegasus Hava Taşımacılığı, Trendyol, Sefamerve, Sarar Büyük Mağazacılık, Arçelik, Beko, Farmasi, Migros, Sigortam.net, Avansas, Avansaspro, N11 ve Ebebek. 

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın