Gençlere borsa uyarısı! 'Sosyal medyadaki gel-gel'lere düşmeyin!'

Gençlerin piyasalara ilgisi, Borsa İstanbul yönetimini de harekete geçirdi. Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun “Gençlerin ilgisinden memnunuz ama sosyal medyada yayımlanan fotoğraflara, oradaki gel-gel'lere düşmeyin” dedi.

Gençlere borsa uyarısı! 'Sosyal medyadaki gel-gel'lere düşmeyin!'

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, borsaya ilgi gösteren gençleri uyardı. 'Finansal Okuryazarlık Zirvesi'nde konuşan Ergun, "Son zamanlarda gençlerin piyasalara olan ilgisinden memnunuz ama gençlere tavsiyem, acele etmeyin, doğru bilgileri doğru kaynaklardan öğrenin, daha sağlıklı yatırımlar yapın" dedi. Ergun gençlere "Bugün 3 koydum yarın 5 kazandım heveslerine, sosyal medyada yayımlanan fotoğraflara, oradaki gel-gel'lere düşmeyin. Gençlerimizin burada algıları çok yüksek ve teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar. Finansal okur yazarlık seviyelerini yükseltmelerini öneriyorum" tavsiyesinde bulundu.

DEDİKODUYA DİKKAT

Yatırımcılardan yatırımları konusunda bilinçli hareket etmelerini beklediklerini vurgulayan Ergun, "Bizim en büyük beklentimiz lütfen tasarruflarınızı değerlendirirken bilinçli tercihlerde bulunun, lütfen doğru haberlere dayanın. Dedikodulara, sosyal medyaya itibar etmeyin. Sizin risk algınıza, beklentilerinize, vizyonunuza uygun mu diye bakın. Vadesini ve riskini karşılaştırın size bu anlamda bir çelişki yaratıyor mu, gelirleriniz ve giderleriniz anlamında size bir çelişki yaratıyor mu diye bakın. Ve muhakkak uzman kişilere bu konuda danışın, yatırımlarınızı çeşitlendirin" ifadelerini kullandı.

RAPORLARI İNCELEYİN

Genel Müdür Korkmaz Ergun "Yatırımcılar finansal bilgileri ve açıklamaları doğru kaynaklardan öğrenmeli, çalıştıkları aracı kurumların raporlarını, yatırım danışmanlarının tavsiyelerini incelemeli, birikimlerini, tasarruflarını bu bilgilere göre değerlendirmeli" diye konuştu.

BÜTÜN ŞİRKETLERİ BORSAYA BEKLİYORUZ

Borsaya hem bireysel yatırımcı hem de şirketler tarafından ciddi bir ilgi olduğunu belirten Korkmaz Ergun "Hem yatırımcı tarafında ciddi bir ilgi var, bireysel yatırımcı ciddi bir rakama ulaştı. Hem de şirketlerin arz tarafında ciddi bir ilgi var. Halka arz 14 civarındaydı, 20'ye doğru ilerledik. İnşallah bu yıl içerisinde 40'a kadar çıkarız. Şirketlerimizin bu ilgisini tabii sürekli hale getirebilmek için biz Borsa olarak, yine Sermaye Piyasası Kurulu olarak şirketlerimize çok ciddi anlamda bakıyoruz ve filtre olmaya çalışıyoruz" dedi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın