Gelir kaybı desteği ne zaman sonuçlanır? Gelir kaybı ve kira desteği başvuru sonunu açıklandı mı?

Gelir kaybı ve kira desteği için başvurular sona erdi. Başvurusunu tamamlayan esnaf ve sanatkarlar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. Gelir kaybı desteği ne zaman sonuçlanır? Gelir kaybı ve kira desteği başvuru sonunu açıklandı mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor.

Gelir kaybı desteği ne zaman sonuçlanır" Gelir kaybı ve kira desteği başvuru sonunu açıklandı mı"

Ticaret Bakanlığınca, Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek desteklere ilişkin başvurular, e-Devlet üzerinden kabul edildi. Şimdi gözler başvuru sonuçlarına çevrildi. Gelir kaybı desteği ne zaman sonuçlanır? Gelir kaybı ve kira desteği başvuru sonunu açıklandı mı? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu.

GELİR KAYBI DESTEĞİ NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Gelir kaybı desteği sonuçlarının açıklanacağı tarihe yönelik herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Başvuru sonuçları www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacak.

Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak.

ESNAF HİBE VE KİRA DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Esnafa verilecek olan hibe ve kira desteği tutarının 11 Ocak tarihinde başvuruların tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde neticelenmesi bekleniyor.

GELİR KAYBI VE KİRA DESTEĞİ TUTARLARI

Gelir kaybı desteği aylık 1000 lira olarak belirlenirken, 3 aylık süreçte toplamda 3 bin lira hibe desteği alınabilecek.

Gelir kaybı desteğine ek olarak esas faaliyetin yürütüldüğü iş yerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira desteği yapılacak.

İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda ise iş yeri kira tutarı kadar kira desteği verilecek.

Şartların sağlanması durumunda gelir kaybı ile kira desteğinden aynı anda yararlanılabilecek.

Destek kapsamına giren birden fazla işletmesi olanlara vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden sadece 1 kez destek yapılacak. Kira ödemesi yapılan birden fazla iş yeri bulunması halinde sadece 1 iş yeri için kira desteği sağlanacak.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın