14 Temmuz 2021 EYT son durum nedir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda son gelişmeler uzun süredir yakından takip ediliyor. Prim gün süresini doldurmuş olmalarına rağmen yaş şartını yerine getiremedikleri için emekli olup aylık alamayan yüz binlerce kişi EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? EYT son durum nedir? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar.

14 Temmuz 2021 EYT son durum nedir"

Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı EYT yasasına çevrilmiş durumda. EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? EYT son durum nedir, çıkacak mı? gibi soruların yanıtları yakından takip ediliyor.

EYT SON DAKİKA BUGÜN YENİ GELİŞME VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT konusunda atacağı adımlar milyonlarca EYT'li tarafından heyecanla bekleniyor. Ancak şu ana kadar Bakan Vedat Bilgin'den net bir EYT açıklaması gelmedi. Konu hakkında güncel bir açıklama gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir.

EYT NEDİR?

EYT sorunu, 8 Eylül 1999'da kabul edilen 4447 sayılı Kanun ile gündeme geldi. Kanundan önce erkekler için 25, kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin günlük prim gün sayısı emekli olmak için yetiyordu.

Yapılan düzenlemeyle emeklilik yaşı kadınlarda 58'e, erkeklerde 60'a yükseltilirken, emeklilik için gerekli prim gün sayısı ise 7 bin güne yükseltildi.

3600 ek gösterge çıkacak mı? 3600 ek gösterge bugün yeni gelişme var mı?

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın