EYT bugün son durum nedir? EYT 28 Eylül 2021 yeni gelişme var mı?

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. EYT bugün son durum ne? EYT 28 Eylül 2021 yeni gelişme var mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Prim gün süresini doldurmalarına rağmen emeklilik yaşını doldurmayı bekleyen yüz binlerce EYT'li, hükümetin EYT yasası ile ilgili önemli bir adım atmasını bekliyor. EYT yasası hakkında son gelişmelere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

EYT bugün son durum nedir" EYT 28 Eylül 2021 yeni gelişme var mı"

EYT bugün son durum ne? EYT 28 Eylül 2021 yeni gelişme var mı? gibi soruların yanıtları tüm EYT'li vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Prim gün süresini doldurmuş fakat yaşı bekleyen milyonlarca EYT'li, Meclisin yeni yasama dönemine geçmesi ile birlikte hükümetin konuyla ilgili önemli bir adım atmasını bekliyor. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

EYT BUGÜN SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT konusunda atacağı adımlar milyonlarca EYT'li tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Ancak şu ana kadar Bakan Vedat Bilgin'den net bir EYT açıklaması gelmedi. Konu hakkında güncel bir açıklama gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir.

EYT NEDİR?

EYT sorunu, 8 Eylül 1999'da kabul edilen 4447 sayılı Kanun ile gündeme geldi. Kanundan önce erkekler için 25, kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin günlük prim gün sayısı emekli olmak için yetiyordu.

Yapılan düzenlemeyle emeklilik yaşı kadınlarda 58'e, erkeklerde 60'a yükseltilirken, emeklilik için gerekli prim ün sayısı ise 7 bin güne yükseltildi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın