Engelli aylığı bayram öncesi yatar mı? Engelliler bayram ikramiyesi alacak mı?

Engelli aylığı alan vatandaşlar emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin kendilerine de yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. Bilindiği üzere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Peki, engelliler bayram ikramiyesi alacak mı? Engelli aylığı bayram öncesi yatar mı? İşte haberin detayı

Engelli aylığı bayram öncesi yatar mı" Engelliler bayram ikramiyesi alacak mı"

Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırılacak olan emekli bayram ikramiyesinin ödeme tarihleri merak konusu oluyor. Öte yandan engelli aylığı alanlar ikramiye alıp almayacağını merak ediyor. Peki, engelliler bayram ikramiyesi alacak mı? Engelli aylığı bayram öncesi yatar mı? İşte detaylar

ENGELLİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Bayram ikramiyesi alanlar arasında engelli aylığı alanlar bulunmuyor. Bu konuda bir açıklama geldiği anda haberimizin içerisinde yer alacaktır.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamasında "Yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyeleri 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak." ifadelerini kullandı.

Emekli bayram ikramiyeleri 27-29 Nisan'da hesaplara yatacak. 2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere emekli vatandaşlara ödeniyor. Emekli bayram ikramiyesi bu yıl 2 Mayıs Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacak.

Emekli ikramiyelerinin ödeme günleri ise şöyle:

4/a'lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b'li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c'li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın