2022 Şubat engelli maaşı ne zaman yatacak? Engelli maaşı yattı mı?

2022 Şubat engelli maaşı gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık engelli maaşlarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlı ve engelli aylıklarının ödemeleri ile ilgili bilgi verdi. Peki, engelli maaşı yattı mı? 2022 Şubat engelli maaşı ne zaman yatacak?

2022 Şubat engelli maaşı ne zaman yatacak" Engelli maaşı yattı mı"

Engelli maaşı alan vatandaşlar ve yakınları maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırıyor. Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan son dakika açıklaması geldi. Peki, engelli maaşı yattı mı? 2022 Şubat engelli maaşı ne zaman yatacak?

ENGELLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını Ocak ayından kaynaklanan farkı ile birlikte hesaplara yatırıyoruz" dedi.

Bakan Yanık, ödemeleri 9 Şubat'a kadar sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını kaydetti.

BAKAN YANIK'IN AÇIKLAMALARI

Bakan Yanık, Şubat ayı içinde toplamda 1 milyar 830 milyon TL ödeme yapacaklarını belirtti.

Yanık, "Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte yaşlı aylığı 828 TL'den 1084 TL'ye, yüzde 40-69 engelli aylığı 661 TL'den 865 TL'ye yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 991 TL'den 1298 TL'ye yükseldi. Bu doğrultuda şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını ocak ayından kaynaklanan farkı ile birlikte hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yanık ayrıca engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü aktararak, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın yanındayız" dedi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın