Ekonomiye desteği 614 milyarı aştı

VakıfBank, bu yılın ilk 9 aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Ekonomiye desteği 614 milyarı aştı

Finansal sonuçları itibarıyla nakdi ve gayrı nakdi kredilerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 oranında artıran VakıfBank'ın milli ekonomiye sağladığı destek 614 milyar lira seviyesini aştı.

AKTİFLERİ ARTTI

Bankanın toplam aktifleri ise yıllık bazda yüzde 20'nin üzerinde büyüyerek 769 milyar TL seviyesine ulaştı. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

2.1 MİLYAR TL NET KÂR

"939 şube ve yaklaşık 20 bin çalışanımızla nakdi ve gayrı nakdi krediler yoluyla ülkemiz ekonomisine sağladığımız finansman desteği yıllık bazda yüzde 21 oranında artarak 614 milyar TL'yi aştı. Her geçen gün daha da güçlenen dijital bankacılık kanallarımız ve gelişen alt yapımız ile toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına finansman sağlamaya devam ediyor, farklı segmentlere yönelik inovatif ürünler geliştiriyoruz. Toplam kredilerimiz yıllık yüzde 16'nın üzerinde büyüyerek 478 milyar TL seviyesini aştı. Yılın dokuz aylık döneminde elde ettiğimiz 2 milyar 755 milyon TL brüt kârdan 577 milyon TL vergi karşılığı ayırdık ve 2 milyar 178 milyon TL net kâr elde ettik." Üstünsalih ayrıca, Türkiye'nin 81 ilindeki VakıfBank şubelerini ziyaret edenlerin artık 'Sürdürülebilir Bankacılık' logosuyla karşılaşacağına işaret etti.

TASARRUF MEVDUATI %31 ARTTI

Tabana yayılmış mevduat yapısı üzerine yaptıkları çalışmalara dikkat çeken Üstünsalih, şöyle devam etti: "Vadeli gibi kazandıran ve vadesiz gibi harcanabilen Arı hesabı, özel avantajlı faiz oranına sahip Sky Mevduat Hesabımız ve dijital kanallardan sunduğumuz kampanyalarla toplam tasarruf mevduatımız yüzde 31 artırarak 196 milyar TL'ye yükseldi. Toplam mevduatlarımız ise yüzde 18'in üzerinde büyüyerek 466 milyar TL'ye ulaştı."

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın