e-Belediyecilikle yılda 2 milyar cepte kalacak

Yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulmasını sağlayan e-Belediye bilgi sistemine 35 belediye geçti. Tüm belediyelerin bu sisteme geçmesiyle yılda 2 milyar TL tasarruf edilmesi öngörülüyor.

e-Belediyecilikle yılda 2 milyar cepte kalacak

Yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulmasını sağlayan e-Belediye bilgi sistemine 35 belediye geçti. İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve belediyelerin tek veri tabanında ortak bir altyapıda tüm iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılabilmesini sağlayan e-Belediye projesyle vatandaşlara dönük hizmet süreçleri basitleşirken, kamu kurumlarıyla yerel yönetimler arasında anlık veri paylaşımı yapılabiliyor. e-Belediye sistemiyle vatandaşın yerel yönetim hizmetlerinden daha hızlı, kolay, etkin ve kaliteli şekilde yararlanması amaçlanıyor. VakıfBank, e-Belediye sisteminin en aktif paydaşlarından biri olarak tüm belediyelere destek olmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Toplam 63 modülden oluşan projede, tüm modüllerin yılsonuna kadar hayata geçmesi planlanıyor. VakıfBank'ın yeni e-belediye sistemine tamamen hazır ve uyumlu olduğunu belirten VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Hazım Akyol şunları kaydetti:

63 MODÜLDEN OLUŞUYOR

"İçişleri Bakanlığı'na göre belediyelerin kendi bütçelerinden temin ettikleri yazılım lisansları, sistem donanımları ve entegrasyonların önüne geçilmesiyle yılda en az 2 milyar TL kaynak tasarrufu sağlanacak. VakıfBank olarak güçlü altyapımız ve yenilikçi nakit yönetimi çözümlerimizle e-Belediye sistem entegrasyonunu tamamladık. Bunu başaran ilk bankalardan biriyiz. Eylül ayı başı itibarıyla pilot projenin başlatıldığı 35 belediye, işlemlerini bu sistem üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Uygulamanın faydasını gören tüm belediyeler bu sisteme entegre olarak bu modülleri kullanmaya başlayacak."

VERGİLER ONLİNE TAHSİL EDİLİYOR

e-Belediye sistemi, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortama taşıyor ve böylece yerel hizmetlerin bu ortamda vatandaşa sunulmasını sağlıyor. Aşama aşama hayata geçirilen modüller sayesinde belediyelerin muhasebe ve bütçenin yanı sıra çeşitli beyan, tahakkuk, tahsilat ve ödeme gibi mali işlemlerin de sistemden yürütülmesi mümkün hale geliyor. Yakın zamanda hayata geçen tahsilat modülü ile belediyeler su tahsilatı, işyeri beyanlı vergiler, çevre temizlik vergileri, ilan ve reklam vergileri gibi tüm ödemeleri VakıfBank aracılığıyla tahsil edebiliyor. Vatandaşlar, ev konforunda hizmet alıyor.

KAYNAK-ZAMAN PERSONEL TASARRUFU

Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen e-belediye bilgi sistemi kentsel yönetimi teknolojiyle buluşturarak kaynak, zaman ve personel tasarrufu sağlıyor. Geliştirilen mobil uygulamalar sayesinde vatandaşlara mobil cihazlar üzerinden de hizmet sunulabiliyor. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca geliştirilirken projenin mimarisi ve yazılımları bakanlık personeli tarafından yapıldı. Proje, Türkiye'nin bilişim hedefleri doğrultusunda açık kaynak kodlu yazılıyor ve milli işletim sistemi PARDUS ile çalışacak şekilde tasarlanıyor ve bu sayede dışa bağımlılıklar azaltılıyor. Proje verileri, Bakanlık bünyesindeki yenilenen veri merkezinde bulunan veri tabanında saklanıyor.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın