'Düşük faiz 100 yıldır istediğimiz bir şey'

Son dönemde faiz ve kur cephesinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, “Düşük faiz biz sanayicilerin 100 yıllık talebi” dedi.

'Düşük faiz 100 yıldır istediğimiz bir şey'

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Uzun vadeli ve düşük faizli kredileri herkesin istediğini belirten Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, "İstihdamı artıracak, yatırımları coşturacak, ülkeyi cazip kılacak, bir yatırım paketinin içinde bunların olmasını arzu ederim" diye konuştu. Okyay, şöyle konuştu: "Dünya zor bir dönemden geçiyor. Kendimizi bundan soyutlamamız mümkün değil. Dünya pandemiden sonra yeni bir ekonomik modele geçiyor. Ama herkes buna hazırlıksız yakalandı. Emtia tarafında aşırı bir fiyatlanma söz konusu. Enflasyonun kesinlikle mücadele edilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum." 2022'de Kale Grubu'nun ihracatta yüzde 20'nin üzerinde büyüme, istihdamda da yüzde 10'a yakın artış hedeflediğini ifade eden Okyay, şöyle devam etti:

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

"Biz yatırımlarımıza başlamıştık, durdurmak gibi bir lüksümüz yok. Savunma sanayiine yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Yurtdışındaki yatırımlarımızı da devam ettirme gayreti içindeyiz. Bir sanayici olarak ciddi çalıştığımı ve emek verdiğimi düşünüyorum. Sanayicilik kolay değil. Bu ülkenin en kıymetli pamuklara sarılması gereken sektörünün reel sektör olduğunu düşünüyorum."

KUR-FAİZ ARASINA SIKIŞMAMALIYIZ

Türkiye ekonomisinin kur ve faiz arasına sıkışmaması gerektiğini vurgulayan Okyay, "Rekabetçi kur önemli ama rekabetçi kurun da bir dengesi olmalı. İş dünyası için en önemli konu sürdürülebilirlik ve öngörülebilirlik" dedi. Okyay, yabancıların Türkiye'den şirket alması ya da ortaklık kurması konusundaki eleştirilere de, "Yabancılarla anlaşma ve ortaklıklara açık olmak lazım. Ama bunun ederinde olması lazım" yanıtını verdi.

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın